Aproape 37 kilometri de …maţe, retrase temporar din comerţ

Comisarii bistriţeni de la Protecţia Consumatorilor au dispus oprirea definitivă de la comercializare 12,77 kilograme produse specifice sărbătorilor de iarnă (altele decât carne sau preparate din carne) cu durata limită de consum depăşită şi ambalaje deteriorate, în valoare totala de 193.1 lei, Mai mult, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor au decis oprirea temporară de la comercializare a peste o tonă de produse specifice, în valoare de 13.616 lei, şi a 36.990 metri membrane, în valoare de 11857.4 lei care prezentau deficienţe de informare şi etichetare.

Cele 14 amenzi contravenţionale, în valoare totală de 29.000 lei, completează bilanţul acţiunilor de control derulate în perioada 14 noiembrie – 15 decembrie, privind calitatea, modul de comercializare şi etichetare a alimentelor specifice sărbătorilor de iarnă, dar şi a „membranelor naturale destinate consumatorului final”. Verificările s-au desfăşurat în reţeaua comercială, atât de pe raza municipiului Bistriţa, cat şi din alte localităţi urbane şi rurale din Bistriţa-Năsăud.

„Aş dori să recomand consumatorilor să cumpere produse numai din locuri autorizate. Produsele expuse spre vânzare pe trotuare, în portbagajele autoturismelor sau alte locuri neautorizate, chiar dacă sunt vândute la un preţ mai mic, reprezintă un risc pentru sănătatea consumatorilor”, recomandă comisarul şef Dina Suciu de la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5