Promoţii înşelătoare descoperite de comisarii de la Protecţia Consumatorilor în supermarketurile din Bistriţa

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Bistriţa-Năsăud au aplicat opt amenzi în valoare de 28.000 lei şi au dispus oprirea temporară de la comercializare a unor produse în valoare de 7912 lei, pentru neconformităţile constatate în verificările privind calitatea, modul de comercializare şi etichetare a alimentelor specifice sărbătorilor de iarnă, precum si a ornamentelor specifice acestor sărbatori.

Controalele vizează producătorii, reţeaua comercială şi pieţele din judeţul nostru, unde se comercializează produse de carne preambalată, produse alimentare, produse zaharoase, ciocolată şi produse din ciocolată, produse de patiserie, produse şi articole decorative de sezon, ghirlande electrice.

Comisarul Dina Suciu din cadrul CJPC Bistriţa-Năsăud a prezentat în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural şi o serie de abateri descoperite în modul de desfăşurare a promoţiilor. Astfel, în urma verificărilor făcute la un supermarket care anunţase o reducere de 10% a preţului cărnii de porc, din evidenţele contabile a reieşit că nu exista nicio promoţie, comapnia respectivă fiind sancţionată contravenţional cu o amendă în valoare de 5000 lei. Mai mult, la un alt supermarket care anunţase o promoţie la carnea de curcan, la începutul lunii decembrie, au fost găsite în stoc doar...două pungi.

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Bistriţa – Năsăud va asigura permanenţa cu ocazia Sărbătorilor de Crăciun şi Anul Nou pentru preluarea reclamaţiilor şi sesizărilor de la consumatori.

La Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) funcţionează un TELEFON INFO - CONSUMATOR 021 – 9551, linie telefonică cu apelare gratuită , pentru reclamaţii sau sesizări faţă de serviciile operatorilor comerciali.

Comentarii

19/12/14 09:13
DORIN

Cite amenzi s-au si platit? E usor sa ne laudam ca s-au dat atitea amenzi dar daca ramin neplatite, e degeaba.
Si mai verificati promotia de la PETROM.
Alimenteaza, primesti puncte si cumperi telefoane si altele la pret redus.
Dar aceste produse nu exista. INSELACIUNE

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5