De Crăciun, Protecţia Consumatorilor a retras din magazine produse pascale!

În această perioadă, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Bistriţa-Năsăud desfăşoară acţiuni de verificare a respectării prevederilor legale privind conformitatea, modul de etichetare, prezentare şi publicitate a alimentelor specifice sărbătorilor de iarnă.

         Nu mai puţin de 15 operatori economici din reţeaua de comercializare din municipiul Bistriţa şi mediul rural au fost verificaţi, în vizor fiind carnea preambalată, produsele zaharoase, ciocolata şi produsele din ciocolată şi produsele de patiserie. Potrivit comisarului şef adjunct-delegat de la CJPC B-N, ing. Dragomir Constantin, au fost identificate la comercializare produse din carne care prezentau modificări organoleptice (inclusiv organe de miel congelate), produse de pe care lipsea eticheta cu elemente de identificare (figurine de ciocolată), produse cu etichete de pe care lipseau informaţiile în limba română (bomboane de ciocolată din Ungaria, bomboane Toffifie şi bomboane Raffaelo vrac). De asemenea, la comercializare existau preparate din carne vidate, preambalate la diverse gramaje, care nu aveau afişat preţul pe unitate de măsură, respectiv preţ/kg.

         Nu în ultimul rând, a remarcat Constantin Dragomir, comisarii de la Protecţia Consumatorilor au găsit la comercializare produse alimentare cu data durabilităţii minimale depăşită, acele „expirate”, acesta precizând că este vorba despre produse pascale. În urma controalelor efectuate au fost aplicate 13 sancţiuni contravenţionale, dintre care şase amenzi în valoare de 17.500 lei şi şapte avertismente. De asemenea, au fost oprite definitiv de la comercializare 85 kg de produse în valoare de peste 1400 lei şi temporar, 7 kg de produse în valoare de 97 lei.

 

      

Comentarii

21/12/17 10:53
Nicoleta

DESTEPTILOR, PRODUSELE PASCALE NU S ACUM!!!!!!!!!!!!!!

21/12/17 12:26
menut

Tocmai asta este ideea. Comisarii au găsit aceste produse pascale, de la Pasti, expirate, și le-au scos de la comercializare... Va multumim ca ne urmariti.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5