Produsele pascale, în vizorul DSVSA şi Protecţiei Consumatorilor

Colegiul Prefectural a aprobat acţiunile de supraveghere şi control a modului de producere, depozitare, transport şi comercializare a produselor specifice sărbătorilor pascale pentru eliminarea factorilor de risc asupra sănătăţii populaţiei.
Practic, atât inspectorii sanitar-veterinari cât şi şi comisarii bistriţeni de la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor vor verifica, pe zonele de competenţă, respectarea prevederilor legale în comercializarea acestor produse.
Controalele echipelor mixte au debutat déjà, mai ales că ne apropiem cu paşi repezi de sărbătorile pascale ale catolicilor şi reformaţilor din Bistriţa-Năsăud.
Anton Varga, directorul executive adjunct al Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, a menţionat că a debutat déjà acţiunea de verificare a spaţiilor, dotărilor şi condiţiilor asigurate de către administraţiile pieţelor, în vederea emiterii autorizaţiei temporare de funcţionare pentru sacrificarea mieilor. Inspectorii DSVSA BN vor efectua controale tematice pentru verificarea documentelor de însoţire, identificare şi inregistrare a animalelor şi modul în care se respectă legislaţia privind protecţia şi bunăstarea animalelor, în abatorea şi pieţe agroalimentare din Bistriţa-Năsăud. Vor avea loc inclusiv verificări în trafic.
De asemenea, DSVSA BN va controla modul de comercializare a produselor alimentare aduse pentru vânzare în pieţe, de către producătorii particulari şi unităţile înregistrate sanitar-veterinar, mai ales pentru lapte şi produse lactate, ouă, miere, peşte, produse de post, etc.
În paralel cu DSVSA BN, dar şi în comun, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor va desfăşuta controale cu privire la a respectarea prevederilor legale la comercializarea cărnii preambalate, inclusiv carne de miel şi produse din carne, a ouălor de consum, vopselelor de ouă, ciocolată, peşte, vin, produse de patiserie, dar şi produse de post. Potrivit comisarului şef Caius Diugan, se va avea în vedere etichetarea produselor, starea embalajelor, condiţii de depozitare, termene de valabilitate etc., urmând să fie prelevate probe de laborator.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5