Acţiuni concertate de control, în preambulul sărbătorilor pascale
Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor şi Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor vor demara o amplă acţiune de supraveghere şi control privind modul de producere, transport, depozitare şi comercializare a produselor specifice sărbătorilor pascale. Potrivit comisarului şef, Dina Suciu, la nivelul instituţiei au fost deja instituite trei echipe de control care au început verificările în zona Lechinţa – Teaca. În vizorul comisarilor de la Protecţia Consumatorilor sunt şapte grupe de produse, şi anume, carne preambalată (în special miel), ouă, vopsea de ouă, produse de patiserie, ciocolată, vin, dar şi produse alimentare de post.
În ceea ce priveşte autorizarea temporară a spaţiilor de sacrificare a mieilor, directorul Ioan Bogolin, de la DSVSA Bistriţa-Năsăud, a menţionat că emiterea acestor documente se va face în baza solicitărilor transmise de administraţiile pieţelor sau de către autorităţile locale, în perioada 11-23 aprilie. Anul trecut, doar Primăria Bistriţa a cerut autorizarea unui astfel de punct de sacrificare în Piaţa Decebal.
Citiţi şi:
- Primele amenzi pentru produse pascale neconforme sau deja expirate
- Produsele pascale, în vizorul DSVSA şi Protecţiei Consumatorilor
- Produse alimentare oprite de la comercializare de Protecţia Consumatorilor
- Controale peste controale la produsele pascale
- Peste cinci tone de produse scoase de pe piaţă de Protecţia Consumatorilor
Adaugă comentariu nou