Paştele ne-a adus ouă de ciocolată şi bomboane Kinder cu durata durabilităţii depăşită

Inspectorii de la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Bistriţa-Năsăud au efectuat în perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale mai multe controale la unităţile de alimentaţie care comercializează preparate din carne, în special carne de miel, ouă, vopsea de ouă, produse de patiserie, produse din ciocolată, vin produse de post. Au fost verificaţi un număr de 47 de operatori economici.

„În urma controalelor efectuate s-au identificat la comercializare produse care prezintă deficienţe de informare-etichetare, şi anume: preparatele din carne care nu erau însoţite de eticheta producătorului cu elemente de identificare; produse la care data durabilităţii minimale era înscrisă sub forma <> şi <>, în loc de <>; produse de patiserie fără eticheta producătorului cu elementele de identificare; ciocolată şi produse din ciocolată cu deficienţe de etichetare, în sensul că nu există traducere în limba română a inscripţionărilor de pe ambalaje. De asemenea, au fost identificate produse cu durata durabilităţii minimale depăşită, cum ar fi ouă de ciocolată Kinder Joy şi bomboane Kinder”, ne-a comunicat Ileana Lorica Şut, comisar şef adjunct.

În urma controalelor efectuate s-au întocmit un număr de 47 de procese verbale şi au fost aplicate 10 amenzi contravenţionale în valoare de 6.500 lei şi 21 avertismente.

„Pentru abaterile constate s-au oprit temporar de la comercializare peste 172 kg produse şi 2 litri de vin în valoare de aproape 2.500 lei, iar definitiv au fost retrase de la comercializare 2 kg de produse în valoare de aproape 5 lei”, a precizat Ileana Lorica Şut, comisar şef adjunct OJPC B-N.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5