Promoție la raft, alt preț la casă! Se întâmplă prin magazinele din județ

Comisarii bistrițeni de la Protecția Consumatorilor au verificat, în perioada premergătoare sărbătorilor de iarnă, 17 operatori economici, tematica de control privind conformitatea, modul de etichetare, prezentare şi publicitate a alimentelor specifice sărbătorilor de iarnă.

„În urma controalelor efectuate au fost întocmite 17 procese- verbale de constatare contravenţie prin care s-au aplicat 14 amenzi contravenţionale în valoare de 29.500 lei şi 15 avertismente. Au fost controlate 2431 kg produse din care cu abateri 473.6kg în valoare de 2674.71 lei. Au fost oprite temporar de la comercializare 222.4 kg produse în valoare de 2613.79 lei şi definitiv de la comercializare 4.2 kg produse în valoare de 60.92 lei”, a precizat comisarul Dina Suciu, în cadrul Colegiului Prefectural.

Astfel, comisarii bistriţeni au găsit la comercializare produse din carne de pui premabalate cu ambalaj rupt, produse din carne, ciocolată şi produse de patiserie cu data durabilităţii minimale depăşită. De asemenea, au fost constatate abateri cu privire la condiţiile de depozitare a produselor. În plus, au fost identificate neconformităţi cu privire la informarea consumatorilor, prin modul de etichetare.

Nu în ulttimul rând, comisarii de la Protecţia Consumatorilor au identificat nereguli şi în ceea ce priveşte promoţiile.

„La un supermarket, atât în pliantul publicitar cât şi la locul de vânzare era prezentat produsul piept de porc cu os la preţul de 13.49 lei, cu o reducere de 10%  de la preţul vechi de 14.99 lei. Din verificările efectuate pe bonul fiscal, precum şi a actelor financiar contabile s-a constatat că preţul dinaintea promoţiei nu este cel afişat în pliantul publicitar, respectiv 14.99 lei, ci 13.99 lei, ceea ce conduce la o reducere efectivă de doar 3.57%, faţă de 10% cat este afişat în pliant şi la raft”, a explicat reprezentantul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Bistriţa-Năsăud.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5