Peste 40 de amenzi, aplicate de comisarii de la Protecţia Consumatorilor

În luna frebruarie, comisarii din cadrul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Bistriţa – Năsăud au desfăşurat acţiuni de control la operatorii economici de pe raza judeţului, vizând respectarea prevederilor legale în cadrul vânzărilor cu preţ redus, la comercializarea produselor cosmetice, calităţii şi modului de etichetare şi comercializare a zahărului destinat consumului uman, a modului de comercializare şi etichetare a produselor alimentare ecologice şi a prestării serviciilor în atelierele de reparaţii încălţăminte şi croitorii.

În urma acţiunilor de control, au fost întocmite 42 procese-verbale prin care s-au aplicat amenzi în valoare de 60.200 lei. Produsele controlate care au fost depistate cu deficienţe au fost scoase

definitiv sau temporar de la comercializare, în funcţie de abaterea constatată.

“Principalele abateri constatate au fost desfăşurarea de vânzări promoţionale pentru care nu este specificată perioada desfăşurării promoţiei, iar produsele aflate la promoţie nu se regăseau grupate separat de produsele care nu faceau obiectul vânzării la preţuri promoţionale. O altă abatere viza desfăşurarea în acelaşi timp de promoţii diferite pentru care nu exista afişat Regulamentul campaniei pentru fiecare promoţie în parte, fiind afişat un Regulament al campaniei Sarbatori 2015 pentru care campania era încheiată”, precizează comisarul şef adjunct Iuliana Deneş.

De asemenea, comisarii de la Ptotecţia Consumatorilor au dpistat la comercializare produse cosmetice provenite din import care nu prezintă înscrise pe ambalaj informaţii în limba română, care nu aveau etichete corespunzătoare. În plus, nu au fost respectate condiţiile de depozitare pentru zahăr, acesta fiind depozitat într-un spaţiu cu o umiditate relativă a aerului decât cea menţionată de producător pe eticheta produsului sau lipseau preţurile produselor expuse la comercializare. Nu în ultimul rând, pentru serviciile de croitorie şi reparaţii încălţăminte nu erau afişate preţurile aferente serviciilor prestate, categoria calitativă a serviciului, timpul de realizare şi termenul de garanţie oferit.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5