Jucării din pluş, în valoare de 1000 lei retrase definitiv de la comercializare de Protecţia Consumatorilor

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Bistriţa-Năsăud a aplicat un număr de zece sancţiuni contravenţionale, în cuantum total de 12.000 lei, şi un avertisment, în urma verificărilor efectuate la începutul lunii iunie privind modul de comercializare şi etichetare a jucăriilor.
„Pentru deficienţele de informare şi etichetare constatate, la zece operatori economici sancţionaţi contravenţional s-a dispus măsura opririi temporare a comercializării jucăriilor, în valoare totala de 10745,36 lei. La un operator economic, s-a dispus măsura opririi definitive a comercializării jucăriilor, în valoare de circa 1000 lei”, precizează comisarul şed Dina Suciu. Jucăriile oprite definitiv de la comercializare erau de pluş, de provenienţă Germania, iar comisarii au constatat că firele care imită părul pot fi smulse uşor şi pot duce la asfixierea mecanică a copiilor.
De asemenea, au fost identificate la comercializare jucării care nu aveau inscripţionate pe etichete numele, denumirea comercială înregistrată sau marca înregistrată a producătorilor şi/sau a importatorului, plus alte elemente de identificare. „Au fost găsite jucării provenite din Polonia, pe care nu este înscris numărul unic de identificare, conform noii legislaţii, sau jucării la care indicaţiile de utilizare şi avertismentele specifice sunt inscripţionate pe ambalaj într-o limba străină, fără ca informaţiile să fie redactate şi în limba română”, menţionează comisarul şef Dina Suciu.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5