Trei service-uri auto, închise temporar de Protecţia Consumatorilor

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Bistriţa- Năsăud a sancţionat contravenţional patru operatori economici care prestează servicii de reparaţii şi lucrări auto. Valoarea amenzilor fiind de 8000 lei, iar alte trei firme au primit avertisment. În acelaşi timp, pentru trei societăţi comerciale s-a dispus măsura opririi temporare a prestării serviciului, iar la o firmă măsura opririi temporare de la comercializare a pieselor, în valoare totală de 560 lei, pentru deficienţele de informare şi etichetare.
Nu puţine au fost abaterile de la legislaţia în doemniu. “În urma controalelor efectuate la opt operatori economici, a rezultat că patru dintre aceştia îşi desfăşurau activitatea fără să poată prezenta autorizaţie RAR, iar în alte cazuri autorizaţia nu era vizată pentru anul 2012. De asemenea, în cazul unor operatori au fost identificate la reparat mărci de autovehicule care nu erau înscrise în autorizaţia prezentată în timpul controlului”, precizează comisarul şef Dina Suciu.
Mai mult, la două firme au fost depistate situaţii în care aparatura nu avea făcută verificarea metrologică efectuată la zi. O parte dintre service-urile auto nu acordă nici garanţii la lucrările de reparaţii auto şi la piesele înlocuite, tarifele practicate nu sunt afişate, ca să nu mai spunem de orarul de funcţionare.

Comentarii

16/05/12 12:25
retghertherthreth

Spuneti-mi si mie, un service auto, unde se lucreaza constiincios si de calitate si unde poarta raspunderea si iti dau garantia lucrului efectuat !
Dupa fiecare lucrare efectuata la noi in tara, trebuie sa-mi verific foarte bine masina, sa vad daca nu mi-au furat sau inlocuit ceva cu altceva de proasta calitate, daca nu este pericol sa-mi "sara rotile in mers"... sau sa se desfaca masina in bucati, mergand pe drum...
La noi, absolut nimeni nu lucreaza bine si corect , daca nu-i tinut si "scorbacit" sistematic ... de autoritati !

17/05/12 11:49
retghertherthreth

Dati-ne si noua numele acestora. N-au decat sa dea faliment... !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5