ANPC şi ASF vor să elimine cât mai curând disfuncționalitățile din colaborarea service-uri auto și companiile de asigurări

 

În data de 5 aprilie 2021, o delegație a Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) condusă de președintele Claudiu Dolot, a avut o întâlnire cu reprezentanții Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), pentru a stabili cele mai bune soluții de lucru privind diverse domenii comune de competență.

În cadrul discuției, cele două structuri au dezbătut, printre altele, o problemă importantă semnalată de consumatori și anume, găsirea unei căi viabile de colaborare pentru a rezolva modul în care conlucrează service-urile auto și companiile de asigurări, în cazul remedierii daunelor autoturismelor.

Dat fiind că ambele instituții reprezintă doi piloni de bază ai statului în domeniul controlului, ANPC și ASF au decis că această temă, care afectează un număr important de cetățeni, trebuie rezolvată în cel mai scurt timp, pentru ca drepturile lor, în calitate de consumatori, să fie respectate conform legii.

În acest fel, cele două autorități își propun să elimine cât mai curând disfuncționalitățile existente în prezent, în modul în care service-urile auto și companiile de asigurări lucrează, astfel încât interesele consumatorilor să nu mai fie afectate.

 

Comentarii

07/05/21 10:51
Gica Contra

D-apoi chiar este dezastru cand duci masina accidentata la reparat. Daca este cu banii jos, ti-o repara imediat si daca-i cu asigurare, umfla preturile de te crucesti si te tin in service-uri de mori... Musai ceva schimbat si reglementat in sensul asta , ca-i dezordinea de pe lume in acest domeniu .
In occident, societatea de asigurari, iti da masina la schimb pana ti-o repara si nu trebuie sa iti cauti tu alta pe post de taxi si urmaresc strict respectarea termenelor de reparare si de despagubire... De ce nu se poate si la noi ?

07/05/21 18:53
Ion Ciot

Bine zis nea Gică, bașca că mecanicii auto, vopsitorii, electricienii, ș.a.m.d. praf de meseriași ce sunt, cu siguranță vei reveni pe la ei cât de curând !!!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5