Proteste la Primăria municipiului Bistriţa cu privire la subiectul autoturismelor second hand

Recenta ordonanţă de urgenţă referitoare la condiţiile de înmatriculare impuse autoturismelor second hand va fi operativă începând cu 15 decembrie şi va majora de trei ori taxa de mediu. Aşa că ripostele nu au întârziat nici în judeţul nostru. Ieri dimineaţă, în jurul orei 9,30, la Primăria Bistriţa, zeci de conducători auto încercau să ia legătura cu primarul Ovidiu Teodor Creţu, aceştia aşteptând minute bune întrucât edilul oraşului se afla într-o şedinţă. Printre ei se afla şi Szekely Teodor, care ne-a declarat: “Eu am un parc auto în Bistriţa cu mai multe autoturisme. Nu am fost anunţaţi din timp pentru a lua măsuri organizatorice. Am investit o sumă foarte mare de bani, luaţi din bancă, iar acum suntem “torturaţi” cu această decizie a unui premier. Oare de aşa ceva aveam noi nevoie acum, după alegeri? Un pumn în gură dat de premier. Protestăm şi cerem revenirea la vechea taxă sau chiar eliminarea ei, întrucât este ilegală, contestată chiar de Uniunea Europeană”.

Aurel Măhălean: “Protestez împotriva deciziei luate de Guvern, fiind una incorectă, afirmaţii ce le aparţin şi Uniunii Europene. Cred că mai presus de toate sunt interesele personale ale unui premier şi nu să ne reprezinte pe noi, cetăţenii, şi să vină în sprijinul nostru. Suntem singura ţară din Europa cu astfel de practici”.

Ioan Sabău: “Suntem nemulţumiţi cu toţii, avem autoturisme, iar acum se iscă tot felul de piedici pentru a nu le înmatricula”.

Toţi cei prezenţi au spus că vor protesta cu autoturismele pe străzile municipiului şi-şi vor cere drepturile de cetăţean al Uniunii Europene, adică respectarea lor şi nu încălcarea unor reguli europene.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5