Protopopii din judeţ, convocaţi la Cluj de Mitropolitul Andrei

Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului

La Centrul eparhial din Cluj-Napoca a avut loc marți, 18 septembrie 2018, ședința de lucru a permanenței Consiliului eparhial cu cei nouă protopopi din cadrul Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului.

Întrunirea a debutat la ora 10:00, sub președinția Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, și în prezența consilierilor eparhiali. În deschidere, Părintele Mitropolit le-a adresat preoților un scurt îndemn la misiune și râvnă în dreapta credință, iar în continuare a transmis principalele puncte ce privesc ordinea de zi: activitățile cu tinerii, vizitele pastorale, cercetarea credincioșilor și referendumul pentru familie.

Au urmat prezentările consilierilor eparhiali și ale reprezentanților celor nouă protopopiate ale eparhiei: Cluj, Dej, Gherla, Turda, Huedin, Bistrița, Năsăud și Beclean. De asemenea, s-a discutat despre cele mai importante proiecte din acest an, precum și aspecte de ordin misionar-pastoral, cultural, social-filantropic şi administrativ.

La finalul ședinței, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei împreună cu membrii permanenței și protopopii eparhiei s-au întâlnit cu reprezentanții Coaliției pentru familie de la nivelul județului Cluj.

Astfel de ședințe se organizează semestrial și au rol de informare și de soluționare a eventualelor probleme apărute la nivelul parohiilor.

Photo Credit: Darius Echim

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5