Protopopii Vidican, Zimveliu şi Dâmbu, întâlnire cu Mitropolitul Andrei, la Cluj

La Centrul Eparhial a avut loc ședința cu cei 9 preoți protopopi din Arhiepiscopia Clujului. Întrunirea a fost prezidată de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, iar la ședință au mai participat consilierii din cadrul eparhiei și inspectorii de religie de la nivelul județelor Cluj și Bistrița-Năsăud.

„Există o binecunoscută practică de lucru la nivelul Arhiepiscopiei noastre ca discuția și comunicarea cu părinții protopopi și prin ei cu preoții parohi să nu se desfășoare exclusiv prin intermediul cancelariei și al actelor de cancelarie ci și concret, prin întâlniri de lucru așa cum e și această care a avut loc la Centrul Eparhial”, a declarat consilierul cultural al Arhiepiscopiei Clujului, părintele Bogdan Ivanov.

În cadrul întâlnirii s-au discutat puncte concrete pe ordinea de zi a sectoarelor, a fost prezentată situația patrimoniului cultural, care, potrivit consilierului cultural al Arhiepiscopiei Clujului, părintelui Bogdan Ivanov, se prezintă deficitar din multe puncte de vedere și care necesită o deosebită atenție atât din partea protopopilor cât și din partea preoților parohi care sunt administratorii direcți ai acestui patrimoniu. În acest sens, se încearcă la nivelul eparhial identificarea de surse de finanțare pentru restaurarea unor monumente importante din Arhiepiscopia Clujului. De asemenea, a fost discutată problema întocmirii de date privind situația proprietății fiecărei parohii date la nivel de protopopiat și parohii, care să fie mai apoi înaintate Centrului Eparhial. Au fost analizate problemele ce țin de sectorul administrativ și anume de comunicarea cu preoții, de implicarea lor în misiunea pe care trebuie să o facă în parohiile lor, de respectarea programului liturgic, de atenția deosebită pe care ar trebui să o acorde pastorației tinerilor și misiunii sociale. Au fost abordate și probleme de ordin economic ce țin de bunul mers al vieții bisericești și de o mai bună punere în valoare a ceea ce se întâmplă bun și pozitiv în Arhiepiscopia Clujului.
Ședințele cu toți cei 9 preoți protopopi ai Arhiepiscopiei Clujului au loc trimestrial. Protopopii din judeţ au fost prezenţi şi ei la şedinţă: Alexandru Vidican-Bistriţa, Doru Zimveliu-Beclean şi Ioan Dâmbu -Năsăud.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5