PSD reclamă imoralitatea şefilor de la Consiliul Judeţean

* în collimator, vicepreşedintele Iancu Luca şi arhitectul şef Victor Michiu

Prin vocea lui Daniel Suciu, consilierii judeţeni ai Partidului Social Democrat acuză staff-ul Consiliului Judeţean de direcţionarea fondurilor publice către firme deţinute de familiile acestora şi de angajarea personalului pe bază de cumetrie.

“Astăzi la Consiliul Judeţean certitudinile sunt următoarele: ginerele preşedintelui Consiliului Judeţean a fost angajat la ADI (n.r. – Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară), fata primarului de la Nuşeni este angajată la ADI. Firma soţilor Bodnariu (n.r. – Bodnariu Simona Anca este director la Direcţia de Programe, Integrare Europeană şi Lucrări Publice) a beneficiat de fonduri publice pentru lucrări comandate de Consiliul Judeţean, negate la vremea aceea de doamna Bodnariu, confirmate inclusiv prin declaraţia sa de avere”, a declarat consilierul judeţean Daniel Suciu, în cadrul unei conferinţe de presă.

Favorită la accesarea banilor de la CJ Bistriţa-Năsăud este, în opinia PSD, firma la care activează soţiile vicepreşedintelui Iancu Luca şi arhitectului şef Victor Michiu. “Biroul asociat de arhitectură Luca&Michiu” a proiectat cel puţin trei lucrări coordonate de Consiliul Judeţean. Lucrările făcute prin firma de arhitectură “Luca&Michiu” au vizat, susţine Daniel Suciu, elaborarea studiilor de fezabilitate sau a proiectelor tehnice pentru Ambulatoriu (documentaţia fiind semnată la final de o firmă din Baia Mare), pentru reabilitarea sediului Consiliului Judeţean şi pentru reabilitarea termică a Spitalului Judeţean.

„Reabilitarea termică a Spitalului de Urgenţă a judeţului Bistriţa-Năsăud va intra în discuţie în şedinţa de luni. Proiectantul investiţiei a fost Biroul de arhitectură Luca & Michiu. Valoarea totală este de circa 5 milioane lei, iar din ceea ce ştiu eu, cota de proiectare şi studiu de fezabilitate este de până în 10% din valoarea lucrării”, a menţionat liderul TSD BN. Suciu a ţinut să menţioneze că nu are nimic de a face cu profesionalismul doamnelor Luca şi Michiu, dar „când grosul banilor vine din bani publici, acolo unde domnul vicepreşedinte Luca Iancu şi domnul arhitect-şef Victor Michiu lucrează, acest lucru nu ştiu dacă este neapărat ilegal, dar este profund imoral”.

Consilierii judeţeni ai PSD se vor reuni luni, în preambulul şedinţei ordinare a CJ, pentru a stabili modul în care vor vota proiectele de hotărâre promovate. O discuţie în acest sens va fi purtată şi cu colegii de Opoziţie, aleşii judeţeni ai PNL.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5