PSD va ataca la CCR noua ordonanţă privind deconcentratele

Liderul PSD, Mircea Geoană, va sesiza Curtea Constituţională cu privire la decretele semnate de şeful statului prin care Vasile Blaga şi restul miniştrilor PDL au devenit interimari în posturile guvernamentale vacantate de PSD, a anunţat noul purtător de cuvânt al campaniei prezidenţiale al acestui partid, fostul ministru PSD pentru relaţia cu Parlamentul, Victor Ponta.

,,Preşedintele Senatului, domnul Mircea Geoană va sesiza CCR privind legalitatea în care a fost numit Vasile Blaga ca interimar la MAI, cât şi a celorlalţi miniştri PDL. Este important pentru bunul mers al structurilor administrative centrale ca oamenii să ştie dacă actele emise de domnul Blaga în primul rând, dar şi toate celelalte acte emise de ceilalţi miniştri interimari, au valoare juridică sau vor fi contestate şi nu vor putea fi opozabile în niciun fel” a precizat Ponta.

Social-democraţii vor mai sesiza CCR şi pe marginea noii ordonanţe a guvernului Boc privind serviciile deconcentrate pe care o consideră o copie fidelă a OUG 37, declarată deja neconstituţională.

În paralel, împreună cu social-democraţii din teritoriu, conducerea PSD va elabora un raport juridic împotriva miniştrilor ,,începând cu cel care s-a dovedit cele mai abuziv, ministrul Educaţiei, Emil Boc” cu privire la demiterile făcute la nivelul serviciilor deconcentrate.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5