Miniştrii social-democraţi şi-au dat demisia, iar PSD iese de la guvernare

Miniştrii PSD au spus adio la Palatul Victoria premierului Emil Boc, acuzând responsabilitatea acestuia şi a preşedintelui Traian Băsescu pentru declanşarea unei crize politice subsumate obiectivului primordial al celor doi politicieni de câştigare ,,prin orice mijloace” a alegerilor prezidenţiale. Miniştrii PSD au mers la sediul Guvernului unde şi-au depus în bloc demisiile, fără însă să dea ochii cu premierul Emil Boc, dar nu înainte ca Dan Nica, ministrul revocat din funcţie de Emil Boc să lanseze mesajul de final de mandat către PDL şi populaţie, reiterând implicarea şi vinovăţia lui Traian Băsescu în această criză politică.

Miniştrii PSD, sosiţi la Palatul Victoria pentru a-şi depune demisiile, s-au adunat în biroul lui Dan Nica şi şi-au trimis hârtiile de retragere din funcţie la biroul premierului Emil Boc prin curier, fără să aibă nicio discuţie cu şeful Guvernului. Singurul ministru care şi-a depus personal demisia la cabinetul premierului a fost Ecaterina Andronescu, aceasta sosind mai târziu la Guvern şi motivând că ,,a fost prinsă în trafic”.

,,Miniştrii au venit la Guvern cu demisiile semnate, dar s-au adunat în biroul fostului vicepremier Dan Nica şi şi-au trimis hârtiile prin care anunţă retragerea din funcţie prin curier, la biroul premierului, fără să mai discute cu acesta", au arătat sursele citate de Mediafax.

Exemplul miniştrilor PSD va fi urmat şi de către secretarii de stat ai acestui partid, a declarat joi social-democrata Ecaterina Andronescu, deşi preşedintele formaţiunii, Mircea Geoană refuzase să precizeze dacă şi aceşti demnitari vor renunţa la funcţii.

Variantă de interimat

Premierul Emil a analizat împreună cu liderii PDL, atât varianta unui guvern cu interimari în locurile care ar urma să fie lăsate libere de PSD, cât şi a unui guvern plin cu care să vină în faţa Parlamentului, pentru validare. A doua variantă de lucru este privită mai mult ca o opţiune la care s-ar putea apela după alegeri prin obţinerea sprijinului UDMR şi a altor parlamentari.

Potrivit unor surse democrat-liberale, în cazul primei alternative, ca strategie pe termen scurt, premierul ar urma să se ocupe şi de portofoliul Educaţiei, ministrul Dezvoltării, Vasile Blaga ar urma să fie interimar la MAI, Videanu s-ar ocupa de Economie şi de interimatul la IMM-uri sau/şi la Sănătate, Elena Udrea ar păstori şi Mediul pe lângă Turism, Pogea s-ar împărţi între Finanţe şi Muncă, iar Radu Berceanu ar mai avea pe lângă Transporturi un interimat de 45 de zile la Agricultură.

Pentru Externe sunt vehiculate numele lui Cătălin Predoiu de la Justiţie şi al ministrul Apărării, Mihai Stănişoară, iar pentru Relaţia cu Parlamentul este avut în vedere ministrul Comunicaţiilor, Gabriel Sandu.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5