Puntea turistică suspendată, proiectul următorului mandat al primarului Ioan Strugari de la Parva

Un proiect de suflet, dar şi cu impact economic ulterior, propune primarul Ioan Strugari pentru ca Parva să devină un centru de atracţie în Bistriţa-Năsăud şi în România. Este vorba despre o punte turistică suspendată, peste Valea Rebrei, investiţie estimată la 13.107.771 lei.

„Este proiectul meu de vis, pentru următorul mandat. Sper să găsesc o sursă de finanţare, pentru că un astfel de obiectiv va avea un impact major asupra turismului din zonă. Această punte este unică în Europa, prin altitudinea la care se construieşte. Mai sunt în Elveţia sau Germania, dar la altitudinea de 120 m, 80 m, în timp ce noi ne propunem să o facem la 200 m”, ne-a explicat primarul Ioan Strugari.

         Studiul de fezabilitate a fost finalizat, se aşteaptă deschiderea liniei de finanţare.

În fapt, se propune realizarea unei punţi turistice suspendate, pe cabluri, cu o singură deschidere de 550 m şi o lăţime de gabarit de 1,25 m. Amplasamentul punţii turistice va fi la ieşirea din localitate, în direcţia Nord-Estică, privind din centrul comunei, aceasta făcând legătura între cei 2 versanţi care delimitează Valea Rebrei. Accesul pe cei 2 versanţi se face pe drumuri de interes local.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5