La Năsăud, CL a hotărât

PUZ-ul pentru PECO şi spălătorie auto – aprobat

Aleşii năsăudeni, întruniţi în şedinţa ordinară lunară la sfârşitul săptămânii trecute, după lungi dezbateri care au durat peste două ore, au hotărât să treacă la vot privind proiectul de hotărâre care viza aprobarea PUZ-ului pentru amplasarea unei staţii de carburanţi şi spălătorie auto, în regim de înălţime P, pe strada Iulian Marţian, adică în „buricul târgului”, cum se spune, lateral de marketul „Plus” (care în altă ordine de idei, plăteşte o chirie foarte consistentă firmei SC Sălăuţa, proprietarul respectivului teren).

Prezent la dezbateri, Pavel Sângeorzan, patronul societăţii comerciale „Sălăuţa” SRL din comuna Coşbuc, avea toate avizele premergătoare solicitării aprobării PUZ-ului pentru obiectivul „Peco”, împotrivindu-se juristul Pompei Raus de la Uniunea Comunelor Grănicereşti Năsăudene (UCGN), care a venit „înarmat” cu un teanc de dosare pentru a comunica şi informa despre situaţia juridică neclară a terenului în cauză. Juristul UCGN a argumentat cu date din dosarele aflate încă „pe rol” la instanţa de judecată, fapt care nu-i dă dreptul patronului „Sălăuţa” să construiască un obiectiv de acest gen, „când foarte bine s-ar putea construi un internat pentru elevii bursieri proveniţi din cele 44 de foste comune grănicereşti, pe care noi (UCGN) îi susţinem”, a precizat Pompei Raus. La aceste cuvinte, patronul Sângeorzan a replicat: „Eu nu mă împotrivesc recuperării averilor UCGN de către dumneavoastră, dar acest teren este proprietatea mea acum. L-am cumpărat legal de la Statul Român şi continui să investesc în el, fiind implicit o investiţie bună şi pentru administraţia Năsăudului prin plata impozitelor şi taxelor locale”, a „parat” Pavel Sângeorzan. Discuţiile „pro” şi „contra” au continuat până când, după supunerea la vot a proiectului, s-a constatat că PUZ-ul a trecut la limită: 9 voturi „pentru”, 5 „împotrivă” şi 3 „abţineri”.

Întrebat ce va urma, jr. Pompei Raus a spus că, dacă Comitetul Director al UCGN va fi de acord, decizia CL de aprobare a PUZ-ului va fi atacată în contencios, amintind că şi preşedintele onorific al Uniunii, Teodor Tanco, este total împotriva construirii unui PECO în centrul urbei şi mai ales, pe proprietatea UGCN. Vă vom ţine la curent cu cele ce vor urma.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5