Radio România Târgu-Mureș a acordat Diplomă de excelență pentru revista Mișcarea literară

Radio România Târgu-Mureș a prezentat, într-o ediție specială a emisiuniii Vitralii, transmisă online, audio-video, revista Mișcarea literară, fiind invitați în Studio redactori și colaboratori ai revistei. Au excelat în intervenții radiofonice, prezentând crezul rebrenian al revistei, dominantele tematice, dinamismul și prestigiul publicației, Olimpiu Nușfelean, Andrei Moldovan, Vasile Vidican, Alexandru Câțcăuan, alăturându-li-se, prin intervenții directe poetul Horia Bădescu și Viorica Patea, traducătoarea Jurnalului fericirii în limba spaniolă, colaboratori ai revistei.
Oameni de cultură din Tg.Mureș au apreciat la superlativ revista bistrițeană, considerând-o printre cele mai importante publicații culturale la această oră.Au participat la întâlnirea-radio cu Mișcarea literarăprof.univ. dr. Vasile Dobrescu de la Universitatea Petru Maior, dr. Mariana Ploeșteanu, cercetător al Academiei Române, Ana MariaCrișan, poetă, arhitect și artist plastic, prof.dr. Mariana Chețan, teatrologul Zeno Fodor, istoricul literar Dimitrie Poptămaș, scriitorul Nicolae Băciuț, director al Direcției de Cultură Mureș, sculptorul Gheorghe Mureșan, care a expus în Studio sculptură în lemn din seria Geometrii în spațiu, prof. Emilia Dobreanu, Mana Bucur, președintele UAP, Filiala Mureș, pianista Maria Bejan , interpretul de muzică folk Pol Radu Vărzaru de la Academia de Arte din Tg.Mureș, prof. Anca Blaga de la Colegiul Național Al Papiu Ilarian.
Un moment emoționant a fost cel în care , din fonoteca de aur a Radioului, s-a transmis o înregistrare cu Liviu Rebreanu vorbind, ca director al Teatrului Național din București, despre importanțarepertoriului teatral.
Radio România Târgu-Mureș a acordat revistei Mișcarea literară, cu prilejul acestei întâlniri de octombrie 2014, Dilpoma de excelență pentru exemplaritate.
Prin redacția culturală, RTM va prezenta, în continuare, așa cum a făcut-o și până cum, numerele revistei, pentru ca în spațiul cultural mureșean Mișcarea literară să fie subiect permanent de lectură și dezbatere.
Manifestarea Radio a fost inițiată și prezentată de Valentin Marica, senior-editor.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5