Radu Moldovan, despre o posibilă alianţă PSD-PNL: ,,Este prematur să discutăm despre alianţe înscrise juridic”

Purtătorul de cuvânt al PSD, deputatul Radu Moldovan a declarat, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că propunerea făcuta de senatorul Miron Mitrea pentru oficializarea unei alianţe cu PNL este una pe care o respinge, reiterând o decizie a CEx şi precizând că acesta este un punct de vedere pe care trebuie să-l cunoască toţi cei care vor să rămână în partid, pentru că perioada aranjamentelor în PSD s-a încheiat.

,,Este prematur să discutăm despre alianţe înscrise juridic.

PSD a precizat foarte clar prin votul decisiv al CEx că va intra la guvernare doar după alegeri. Am precizat foarte clar că vom intra la guvernare doar în urma unor alegeri anticipate cu un premier social-democrat şi cu un program de guvernare social-democrat. Domnul Miron Mitrea, în calitatea lui de senator şi de membru marcant al PSD, pe blog, cum e la modă, a făcut o anumită sugestie. Cred că în momentul de faţă, când oamenii nu mai au ce pune pe masă, să discutăm despre alianţe politice, despre înregistrări pe la tribunal, e un pic deplasat şi nu are nicio legătură cu agenda cetăţeanului.

Noi avem în momentul de faţă o colaborare în Opoziţie cu PNL şi cred că este prematur să discutăm acum de alianţe înregistrate. Principalul lucru care ne interesează pe noi este această moţiune de cenzură şi suntem deschişi discuţiilor şi colaborărilor din Opoziţie, dar perioada în care PSD, în diferite locuri, în diferite momente, cu anumiţi lideri făceau diferite aranjamente, s-a încheiat. Am luat o decizie în CEx pe care trebuie să o respectăm”, a declarat Radu Moldovan.

El a precizat că răspunsul PSD la măsurile anticriză, pe care Guvernul le-a anunţat, trebuie să fie demisia Cabinetului Boc. Deputatul PSD Radu Moldovan a susţinut că în perspectiva unor alegeri anticipate, este necesar un program de guvernare social-democrat, cu măsuri de stânga. Moldovan a exclus orice formă de colaborare cu PDL.

,,Am văzut ce a însemnat dreapta şi măsurile de dreapta din 2004 încoace, am văzut minciunile că taxa unică rezolvă creşteri economice, un lucru total fals. Am văzut ce poate face un guvern format de Alianţa D.A, continuat de liberali, de un Guvern Boc 1- n, că nu ştiu câte vor mai urma, până când Băsescu va pricepe că totuşi, în afară de papagal, mai trebuie şi un premier în fruntea României. (… ) Dacă poporul român va decide în urma unor alegeri anticipate, că trebuie să fie conduşi de altcineva, suntem disponibili, lucrăm la un program de guvernare alternativ, dar încă o dată, nu mai intrăm la mânăreli. Îmi asum vina că am fost de acord să intrăm la guvernare alături de PDL în 2008. Este cea mai mare greşeală politică pe care am făcut-o în cei zece ani de când fac politică, dar nu mai repet această greşeală a doua oară”, a susţinut purtătorul de cuvânt al PSD, deputatul Radu Moldovan.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5