Radu Moldovan îi scrie ministrului Sănătăţii şi cere demiterea secretarului de stat Baciu! Nu a contrasemnat avizul pentru funcţionarea aparatului de testare a CoVid-19!

Domnului Nelu Tătaru, Ministrul Sănătății

 

Scrisoare deschisă

         Stimate Domnule Ministru,

         Organizația Mondială a Sănătății, alte organisme internaționale implicate în blocarea răspândirii virusului SARS-CoV-2, precum și instituția pe care o conduceți, recomandă cu celeritate testarea masivă a populației pentru prevenirea răspândirii pandemiei cauzată de noul coronavirus.

Încă din luna martie am identificat resurse și am propus CJSU Bistrița-Năsăud achiziția unui dispozitiv RealTime-PCR și a kit-urilor de testare aferentă pentru depistarea persoanelor infectate cu virusul SARS-CoV-2 din județul Bistrița-Năsăud, degrevând astfel centrul de testare al regiunii de Nord-Vest de la Cluj-Napoca, având în vedere că numărul mare de probe care ajung la Cluj-Napoca ne-a făcut să așteptăm chiar și 7-9 zile până la primirea rezultatelor.

Am achiziționat acest dispozitiv cu suma de 700.000 de lei și echipa medicală din laboratorul SJU Bistrița a început testările. Încă din 9 aprilie am depus la Ministerul Sănătății documentația necesară pentru avizarea dispozitivului RealTime PCR de la Spitalul Județean de Urgență Bistrița.

În ciuda depunerii documentației, a dispozitivului de ultimă generație, a echipei medicale pregătite pentru utilizarea RealTime-PCR și a multiplelor demersuri legale făcute de Dl. Dr. Lucian Pintea (Secretar de Stat), de domnii deputați Daniel Suciu și Emanuel Ungureanu, a Președintelui Comisiei pentru Sănătate Publică din Senat, Dl. Senator Attila Laszlo, încă nu a fost emis acest aviz.

Stimate domnule ministru, sunt convins de bunele dumneavoastră intenții, însă nesimțirea cu care domnul secretar de stat Andrei Baciu tratează acest subiect, amânând cu rea credință semnarea avizului în codițiile stării de urgență și a necesității majore de punere în funcțiune a acestui aparat, mă aflu în situația de a vă cere demiterea de  urgență a acestui personaj!

Nu pot să îi spun altfel, în condițiile în care Grupul Tehnic de lucru din care fac parte specialiști ca dl. prof. univ. dr. Alexandru Rafila, prof. univ. dr. Simona Ruță și dl. dr. Dan Oțelea au probat deja emiterea avizului, iar dl. secretar de stat Andrei Baciu nu ”s-a deranjat” încă să contra-semneze documentul.

Omenirea este în cea mai gravă criză epidemiologică a secolului și eu, ca reprezentant al celor 330.000 de locuitori ai județului Bistrița-Năsăud, nu pot asista la un masacru epidemiologic produs de inconștiența și nesimțirea unui personaj ca Andrei Baciu. Prin urmare, fiind convins de bunele Dumneavoastră intenții în lupta cu răspândirea SARS-CoV-2 vă solicit demiterea de urgență a secretarului de stat Andrei Baciu.

De asemenea, așa cum am discutat telefonic în această dimineață, sper că promisiunea dumneavoastră vă fi onorată și în cel mai scurt timp vom primi avizul de funcționare pentru dispozitivul RealTime-PCR din dotarea Spitalului Județean de Urgență Bistrița.

         Cu respect,

 

 

Președinte,

Emil Radu Moldovan

 

Comentarii

21/04/20 15:03
Vizitator

Răducu nu stie că bădărănia nu salvează România. Oricât ar fi de intemeiate motivele indignării, nu poti utiliza un vocabular jignitor la adresa unui demnitar, mai ales dacă doresti să rezolvi o problemă ce depinde de el.
Dar cu atât mai mult intr-o scrisoare deschisă sau in alt gen de dialog public nu se folosesc expresii de tipul „inconștiența și nesimțirea unui personaj ca Andrei Baciu”. Astfel de expresii caracterizează mai degrabă lipsa de cultură, mitocănia si bădărănia celui ce le proferează. Dar, de unde nu-i, nici Dumnezeu nu cere.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5