Radu Moldovan: Rareş Buhai ne-a uimit din nou pe toţi! A cucerit a patra medalie de aur la Olimpiada Internaţională de Informatică din Kazahstan

Copilul de geniu al Bistriței, Rareş Buhai, ne-a uimit din nou pe toți! A cucerit a patra sa medalie de aur la Olimpiada Internațională de Informatică (IOI), care în 2015 a avut loc la Almaty în Kazahstan, după o competiție care a reunit 324 de competitori din 84 de ţări. Ne mândrim cu el şi ne bucurăm că face cunoscut județul nostru oamenilor din lumea întreaga! Îi urez mult succes din toamnă, când va studia la Massachusetts Institute of Technology din SUA şi îl felicit pentru acest succes răsunător, a scris preşedintele CJ Radu Moldovan pe pagina sa de Facebook.

Multiplul laureat la concursurile naţionale şi internaţionale, Rareş Darius Buhai, absolvent al Colegiului Naţional "Liviu Rebreanu" din Bistriţa, a cucerit a patra medalie de aur la această competiţie.

"În clasamentul individual din toate timpurile s-a întâmplat ceea ce am visat cu toţii inainte de această olimpiadă: Rareş Darius Buhai a obţinut a patra medalie de aur şi a trecut pe pozitia a doua în reputatul Hall of Fame al Olimpiadei Internaţionale de Informatică", a declarat profesorul Adrian Panaete, de la Colegiul Naţional "August Treboniu Laurian" din Botoşani, team leader-ul lotului olimpic şi coordonatorul Comisiei de pregătire şi selecţie a lotului naţional de informatică seniori.

Lotul olimpic al României, cu cele patru medalii obţinute la a XXVII-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Informatică, a reeditat astfel succesul de anul trecut, iar cu un palmares de 95 de medalii, dintre care 28 de aur, 42 de argint şi 25 de bronz, păstrează poziţia a şasea în clasamentul pe medalii din toate timpurile, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Educaţiei, transmis agenţiei MEDIAFAX.

Medaliile de argint au fost obţinute de Alexandru Velea, absolvent al Liceului de Informatică "Tiberiu Popoviciu" din Cluj-Napoca, laureat cu argint şi la ediţia precedentă, şi de Marius Valentin Hărşan, absolvent al Liceului Internaţional de Informatică din Bucureşti. Medalia de bronz a intrat în posesia lui Andrei Popa, elev în clasa a X-a la Liceul Teoretic "Mihail Kogălniceanu" din Vaslui.

Ediţia din acest an a Olimpiadei Internaţionale de Informatică s-a desfăşurat la Almaty, în Kazahstan, în perioada 26 iulie - 1 august, şi a reunit 324 de competitori din 84 de ţări.

Comentarii

03/08/15 13:23
Vizitator

La mai mare! Massachusetts Institute of Technology (MIT), este una din cele mai prestigioase universitati din lume. Massachusetts Institute of Technology se afla in Cambridge, oraș din statul american Massachusetts, localizat în zona metropolitană a orașului Boston, care este capitala statului. De altfel, orasul Cambridge (SUA) este recunoscut in intreaga lume tocmai prin existența a două universități private, extrem de prestigioase atât în Statele Unite cât și în lume, Universitatea Harvard, axată pe studiul științelor ne-tehnice, și Massachusetts Institute of Technology, specializat în studierea ingineriei și a științelor exacte. Conform publicatiei „Times Higher Education” MIT ocupa locul 6 intre cele mai bune universități din lume.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5