Rareş Buhai a obţinut argintul la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale

Lotul de informatică al României a obţinut patru medalii - o medalie de aur, două medalii de argint şi o medalie de bronz - la a XXII-a ediţie a Olimpiadei de Informatică a Europei Centrale (CEOI), desfăşurată în perioada 29 iunie - 4 iulie, la Brno (Cehia), anunţă Ministerul Educaţiei, pe site-ul propriu.

Singura medalie de aur a fost obţinută de Alexandru Velea (clasa a XII-a/Liceul de Informatică „Tiberiu Popoviciu” din Cluj-Napoca), care a fost laureat cu argint la ediţia precedentă.
Rareş Buhai (clasa a XII-a /Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu” din Bistriţa) şi Valentin-Marius Hârşan (clasa a XII-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) au cucerit argintul, în timp ce medalia de bronz a intrat în posesia lui Andrei Popa (clasa a X-a/Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu” din Vaslui).

La a XXII-a ediţie a CEOI au participat 44 de concurenţi din 10 ţări. Conform regulamentului, fiecare stat poate înscrie o echipă formată din maximum 4 elevi a căror vârstă nu depăşeşte 19 ani la data concursului.

Prima ediţie a Olimpiadei de Informatică a Europei Centrale (CEOI) s-a desfăşurat în România, în 1994, la Cluj-Napoca, la iniţiativa ţării noastre.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5