Radu Moldovan: Ştiu ce înseamnă să te lupţi cu acest virus! Secția Covid este arhiplină! Cadrele medicale sunt de pus în ramă!

Președintele Radu  Moldovan a menţionat că au fost făcute investiţii importante în Spitalul Judeţean, care vor continua, cu sprijinul consilierilor judeţeni. „Am reuşit să facem lucruri minunate. Heliportul e aproape gata, se lucrează la noua Unitate de Primiri Urgenţe, care va creşte de la 300 mp la 1400 mp şi va fi ultradotată, cred că va fi cea mai modernă din Români. Se lucrează la reabilitarea Secţiei Externe de pe Alba Iulia. Am închiriat Hotelul Krone şi vrem să mutăm de pe str. Ghinzii Secţia de Oncologie pentru a putea preda acea secţie spre reabilitare. Am avut discuţii cu ADR Nord-Vest şi vom modifica proiectele şi să pregătim pentru etapele viitoare secţii externe care să fie izolate integral pentru astfel de situaţii. Vom avea 100 de paturi la Secţia de pe Alba Iulia, unde vom creşte din bugetul CJ condiţiile hoteliere, vom avea saloane de maxim două paturi cu baie. De asemenea, vom avea o minisecţie de ATI cu 10 paturi. 70-75 de paturi vom avea la Secţia Pneumoftiziologie de pe Ghinzii, unde vor face tot saloane de două paturi cu baie proprie şi o minisecţie de ATI. Astăzi, Secţia CoVid din SJU este arhiplină, iar la ATI nu mai sunt locuri. Specialiştii, în colaborare cu domnul prefect, în calitate de preşedinte al CJSU, vor trebui să găsească repede soluţii. (...) Sper ca Guvernul României să facă rost de medicamente, pentru că un medicament care s-a dovedit clinic că ajută foarte mult la CoVid lipseşte”, a declarat preşedintele Moldovan, asigurându-l pe prefectul Stelian Dolha de toată colaborarea sa.

În acest context pandemic, Radu Moldovan a menţionat că toate instituţiile trebuie să-şi unească eforturile. „Să încercăm cu fiecare picătură de energie să-i convingem pe toţi să se păzească, să se

îngrijească, pentru că acest duşman invizibil e extrem de periculos. (...) Ştiu ce înseamnă să te lupţi cu acest virus şi nu e foarte simplu, în condiţiile în care nu am avut situaţii grave de sănătate. Oamenii

aceia de la spital merită puşi în ramă, începând cu infirmiere, brancardieri, asistenţi şi medici, care în condiţii foarte grele se luptă pentru a-i ajuta pe oameni să rămână în viaţă”, a mai spus preşedintele CJ.

De altfel, ceremonia de depunere a jurământului s-a încheiat cu aplauze pentru toate cadrele medicale implicate în lupta cu CoVid 19.

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5