Preşedintele Radu Moldovan: Secţia ATI, cu aviz de ISU! Avem nevoie de medicamente, pacienţii nu se videcă doar cu oxigen!

Preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Emil Radu Moldovan, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că la Bistriţa au fost făcute investiţii masive în secţia ATI, care funcţionează cu autorizaţie ISU.

„Sunt convins că sunt multe spitale din ţară care nu au investiţiile necesare făcute, iar instalaţiile care lucrează sub presiune maximă sunt suprasolicitate de nouă luni şi oricând pot ceda. Noi aici, la Spitalul Judeţean de Urgenăţă Bistriţa, avem un avantaj pentru că, cu ajutorul bunului Dumnezeu, şi poate inspiraţia noastră, ne-au adus în situaţia de a avea o investiţie finalizată în 2019, în Secţia de ATI, investiţie de aproximativ 4 milioane de euro, unde avem echipamente noi, instalaţii noi, aviz de la ISU, toate tipurile de autorizări necesare ca o astfel de secţie să poată funcţiona în parametrii”, a precizat Radu Moldovan.

         Acesta a adăugat că, din păcate, personalul medical este suprasolicitat şi subdimensionat. „Noi avem patru medici infecţionişti şi ne-ar trebui măcar şapte medici ca să poată lucra pe cele 103 locuri  pe care le avem. Ni se cer în permanenţă soluţii suplimentare. Mă bucur foarte mult, şi îl felicit pe Gabi şi pe colegii lui din spital, că de fiecare dată au găsit soluţii în urma presiunii care a fost făcută şi, văzând că nu ne prezintă nimeni soluţii, nu se iau decizii, nu se găsesc soluţii de a crea alte locuri, colegii mei din managementul spitalului, în urma analizelor făcute săptămâna trecută, mi-au prezentat vineri o situaţie cu care am fost de acord şi vom închide, vom reaşeza anumite secţii pentru a putea crea încă 76 de locuri pentru tratarea bolnavilor de CoVid, dintre care 36 vor avea şi rampe de oxigen, pentru că schimbarea politicilor Guvernului de a trata bolnavii acasă, care să fie în contact cu medicii de familie, şi creşterea exorbitantă a numărului de infectări, ne-au adus în situaţia ca pacienţii care vin în spital acum, foarte mulţi dintre ei, să fie în situaţii foarte complicate şi grave. Chiar astăzi spunea Gabriel Lazany că un tânăr, de 47 de ani, a murit ieri sau astăzi, pentru că din păcate a stat prea mult acasă, iar când a venit a fost într-o stare foarte gravă şi n-a mai putut fi salvat”, a explicat Radu Moldovan.

          Preşedintele CJ BN a transmis conjudeţenilor că e în obligaţia autorităţilor să găsească soluţii ca ei să poată fi trataţi în cele mai bune condiţii. „Şi să ştiţi că este foarte-foarte greu ca într-o singură clădire de spital să poţi să-i tratezi şi pe cei cu cancer, şi accident cerebral, şi cu infarct, şi cei care vin în urma accidentelor şi să poţi şi să creşti tot timpul numărul de paturi. Mă aşteptam ca din sutele de miliarde împrumutate să avem, din martie era timp, să avem în fiecare judeţ un spital modular CoVid care să ne pună într-o situaţie în care să avem soluţii acum, când valul doi este peste noi. Se ştia din vară că o să vină un val doi. Astăzi se discută de un val trei, o spun toţi specialiştii.    Vom face tot ce ţine de noi şi vom găsi soluţii. Decizia de acum 7-8 ani de a face investiţii în sistemul de sănătate ne-a adus în fericita situaţie de astăzi de a avea condiţii civilizate, dar dacă în continuare nu primim Remdesivir, doar cu oxigen nu se vindecă”, a menţionat preşedintele Moldovan.

         Potrivit acestuia, în solicitările făcute pentru atragerea unei finanţări europene, a fost inclusă o nouă staţie de oxigen, o staţie de oxigen pe Alba Iulia, una la Secţia de pe str. Ghinzii. Vom face mini-secţii de Terapie Intensivă şi pe Alba Iulia, şi pe Ghinzii, vom putea să izolăm spitalul de pe Alba Iulia cu 100 de paturi şi cu mini-secţie de ATI cu 10 paturi. Vom avea 70-75 de locuri pe str. Ghinzii, cu o mini-secţie ATI. Suntem în fază finală cu heliportul, sunt ultimele echipamente care se instalează şi să-l inaugurăm până la finalul anului, depinde de vreme dacă putem pune acele răşini speciale. Înaintea lucrările la UPU şi vom continua să dezvoltăm spitalul. De asemenea, vom construi un nou pavilion al spitalului, cu secţie de chirurgie intervenţională cardio, gastro, neurochirurgie, chirurgie plastică, endocrinologie şi oftalmologie”, a menţionat Radu Moldovan. 

Comentarii

16/11/20 16:24
un cetatean

Ati fost la guvernare, ce-ati lasat in sistemul medical? Ce pregatiri ati facut, ce stocuri de medicamente si materiale sanitare ati asigurat?
Pacientii nu s-au vindecat si nu se vindeca cu iluzii!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5