Rareş Darius Buhai, medaliat cu aur la Olimpiada Internaţională de Informatică

România a ocupat primul loc în UE la Olimpiada Internaţională de Informatică de anul acesta. Elevii români au câştigat trei medalii de aur şi una de bronz, au declarat pentru HotNews.ro organizatorii olimpiadei. Adrian Budau, Alexandru Gavrilă (Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti) şi Rareş Darius Buhai (Colegiul Naţional "Liviu Rebreanu" din Bistriţa), au obţinut medalii de aur, iar bronzul a fost adjudecat de Ştefan Voroneanu (Colegiul National "I.L.Caragiale" din Ploieşti).

Olimpiada Internationala de Informatica se desfăşoară în Italia, în perioada 23-30 septembrie. Probele de concurs s-au terminat pe 28 septembrie, la olimpiadă participând 304 concurenţi din 76 de ţări. Prima Olimpiada Internaţionala de Informatică s-a desfasurat în 1989 în Bulgaria. 

Primul loc in lume la Olimpiada Internationala de Informatica 2012 a fost câştigat de Johnny Ho din Statele Unite ale Americii. Acesta a obţinut punctajul maxim posibil la toate probele pe care le-a susţinut în cadrul olimpiadei. Locul al doilea a fost ocupat de Gennady Korotkevich din Belarus, iar locul al treilea din punct de vedere al punctajului a fost obtinut de Yuzhou Gu din China. 

Din lotul României, cel mai mare punctaj a fost obţinut de Adrian Budau care în clasamentul total este pe poziţia 7.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5