Rata şomajului în Bistriţa-Năsăud a ajuns la 4,56%

La sfârşitul lunii august, rata şomajului în judeţul nostru a ajuns la 4,56%, în scădere cu 0,01 puncte procentuale faţă de iulie 2013. Potrivit datelor furnizate de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bistriţa-Năsăud, în evidenţele instituţiei figurau 6094 şomeri, dintre care 3203 beneficiază de indemnizaţie de şomaj, iar 2891 sunt şomeri neindemnizaţi.

Datele statistice arată că şomajul afectează mai tare bărbaţii, rata şomajului masculin reprezintă 4,71 % , iar rata şomajului feminin reprezintă 4,41%.

“În ceea ce priveşte nivelul de studii al şomerilor înregistraţi la finele lunii august, peste 62% dintre aceştia au absolvit studii primare, gimnaziale sau profesionale, aproape 30% sunt absolvenţi ai cursurilor liceale şi postliceale, în timp ce peste 8% din totalul şomerilor au finalizat studii universitare”, menţionează directorul executiv Otilia Râpan.

Comentarii

13/09/13 07:47
... cititor ...

Nu faceti un raport intre totalul populatiei si cei carora li se "dau" bani de ajutor de somaj ! Raportati intreaga populatie fara serviciu la totalul populatiei si vedeti cat "iese"... ca va veti "cutremura" ... ! Tot la al 4-lea persoana care munceste si care "aduce bani acasa"... 3-4 sunt si traiesc pe spatele acestuia... Daca nu este asa... va rog sa ma contraziceti... La noi in Romania, nu mai muncesc mai mult de... 25 % ... din populatie, nu ca ar fi lenesi ( era sa zic ... "p.u.t.u.rosi" ) ci efectiv nu au ce si unde.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5