Recepţie la modernizarea infrastructurii agricole, la Dumitra

„Astăzi, Dumitra a renăscut şi arată precum un oraş” – prefectul Ioan Ţintean

Vineri, în localitatea Dumitra a avut loc recepţia finală a modernizării drumurilor agricole pe o lungime de 15 km, lucrare care a costat peste 1 milion euro (3.926.481,39lei, fără TVA), pe proiectul: „Modernizarea infrastructurii rutiere agricole în comuna Dumitra, judeţul Bistriţa- Năsăud”, executată în cadrul contractului nr. 1 din 05.01.2012, încheiat între comuna Dumitra şi între asocierea dintre Regia Autonomă a Drumurilor Judetene Cluj - lider si SC DP Cons SRL Cluj, proiect finantat de catre APDRP Axa prioritara I, Masura 125, Submasura 125 a, Îmbunătăţirea şi dezvoltarea infrastructurii legate de dezvoltarea şi adaptarea agriculturii (proiecte pentru "Irigaţii şi alte lucrări de îmbunătăţiri funciare" şi "Infrastructura agricolă de acces").
La acest mare eveniment pentru locuitorii comunei au fost prezenţi prefectul judeţului – Ioan Ţintean, directorul APDRP – Sorin Roşu Mareş, ing. Dan Lazan – proiectant, ing. Sabadis Ioan – R.T.E., ing. Creminea Liviu - şef şantier; ing. Ardelean Veronica - ISC Bistriţa-Năsăud, ing. Filip Moisil - Consultanţă SC Giatos Consulting SRL. Comisia de recepţie a fost formată din preşedinte: viceprimar Mathe Ioan-Ovidiu, membri: ing. Denes Ioan, Ani Leon, ing. Csilog Ioan-Alexandru, ing. Pop Gheorghe, secretar: ing. Chindriş Viorel.
Mulţumit de această mare realizare, prefectul Ioan Ţintean a ţinut să mulţumească în mod special primarului comunei, Gheorghe Bălăjan şi consilierilor locali, menţionând: „Mă bucur ca întotdeauna când constat că îmbunătăţim infrastructura în România, cu atât mai mult în judeţul nostru apreciind strădania primarului, cât şi consilierilor locali, în a obţine finanţare pentru aceste proiecte pe Măsura 322, unde se văd lucrări deosebite. Astăzi constat că Dumitra a renăscut şi arată aproape ca un oraş. Sper ca în politica Guvernului, care va fi aprobată pentru mediul rural în perioada următoare – 2014-2020, locuitorii comunei, conduşi de către primarul Gheorghe Bălăjan, un foarte bun gospodar, cât şi consilierii locali, să beneficieze de proiecte şi finanţare care să ducă la îmbunătăţirea vieţii în această comună. Le doresc succes tuturor celor care s-au implicat în aceste proiecte şi tuturor instituţiilor care au contribuit la realizarea acestor lucrări de infrastructură, APDRP, constructorului, proiectanţilor, consultanţilor, cât şi celor din inspecţia în construcţii”.
Sorin Roşu Mareş, directorul APDRP BN: „Mă simt deosebit de onorat de faptul că instituţia pe care o reprezint este, în momentul de faţă, prezentă aici şi recepţionează o lucrare deosebit de importantă pentru comuna Dumitra. Este vorba de recepţia lucrării de „Modernizare a infrastructurii agricole”, proiect finanţat prin Măsura 125 A din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2007-2013. Încă o dată se dovedeşte că aceste fonduri europene gestionate de APDRP duc la diversificarea şi îmbunătăţirea vieţii în mediul rural, iar rolul nostru, al Agenţiei, este de a absorbi cât mai bine şi eficient fondurile europene. Comuna Dumitra a beneficiat şi de Măsura 322 din PNDR, deci este un efort mare pe care l-a făcut conducerea Primăriei şi consilierii locali şi îi felicit”.
În final, primarul comunei Dumitra, Gheorghe Bălăjan, a ţinut să mulţumească tuturor celor prezenţi la eveniment, în mod special prefectului Ioan Ţintean pentru sprijinul acordat, cât şi constructorului, proiectantului lucrării.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]