Recomandări pentru gestionarea eficientă a stocurilor de marfă

Pentru ca un magazin să se prezinte adecvat în fața consumatorilor, acesta trebuie să depună foarte mult efort pentru o muncă aproape invizibilă publicului larg și anume - inventarierea și stocarea materialelor și produselor. Astfel, gestionarea inventarului este o operațiune crucială care influențează pozitiv sau negativ imaginea unui magazin pe piață.

Având în vedere pandemia de COVID-19, managementul inventarului și stocurilor a fost îngreunată deoarece mulți angajați au fost nevoiți să lucreze de la distanță sau resursa umană a trebuit redusă la un număr minim de oameni pentru a ține afacerea în funcțiune. Din fericire, dezvoltarea tehnologiilor și inovațiilor a întins o mână de ajutor prin furnizarea aplicațiilor și programelor digitale destinate să automatizeze și să simplifice procesele de afaceri și de gestionare a stocurilor de marfă.

Dacă sunteți copleșit de operațiunile din depozit, iar magazinul dumneavoastră nu mai este performant sau poate doriți doar să îmbunătățiți modul de funcționare, iată câteva recomandări pentru gestionarea eficientă a stocurilor de marfă:

 

1. Prioritizați marfa din stoc

Clasificarea inventarului în diferite grupe în funcție de importanța produselor sau de tipul de produs poate fi un aspect esențial în înțelegerea comportamentelor consumatorilor. De exemplu, puteți să vă creați o imagine de ansamblu privind produsele care se vând cel mai rapid și care trebuie comandate frecvent pentru a evita lipsa stocurilor. Lipsa unui produs semnificativ din catalogul magazinului dumneavoastră poate afecta capitalul firmei, dar și baza de clienți; aceștia alegând alte opțiuni convenabile.

 

2.Investiți în tehnologie și aplicații digitale

Dacă aveți o afacere mică la început de drum atunci gestionarea manuală a stocurilor de marfă este realizabilă. Dar pe măsură ce afacerea dumneavoastră se dezvoltă, iar cererea din partea consumatorilor este tot mai mare, veți depune mai mult timp și efort asupra managementului inventarului și veți risca să nu mai aveți control asupra gestiunii și afacerii în ansamblu.

Automatizarea anumitor procese din inventar vă va ajuta să mențineți afacerea sub control. Chiar și unele dintre cele mai simple instrumente vor sprijini gestionarea eficientă a stocurilor de marfă și este important să nu le treceți cu vederea, cum ar fi imprimantele pentru etichete. Totodată, software-urile de monitorizare a stocurilor vor fi binevenite pentru îmbunătățirea modului în care inventarul este gestionat.

 

3. Analizează comportamentul și performanța furnizorilor

Un furnizor neserioscare nu se potrivește cu politicile afacerii dumneavoastră poate cauza probleme în gestionarea eficientă a stocurilor de marfă. Dacă lucrați cu un furnizor care obișnuiește să întârzie cu livrările sau care uită despre o anumită comandă, trebuieeste timpul să luați măsuri. Încercați să discutați neregularitățile cu furnizorul pentru a vedea disponibilitatea acestuia de a respecta timpul de livrare al comenzilor.

Dacă aceste aspecte nu pot fi rezolvate pe cale amiabilă, întrerupeți colaborarea cu furnizorul respectiv, dar nu înainte de a găsi un înlocuitor adecvat.

Gestionarea eficientă a stocurilor de marfă nu ar trebui să fie un proces greu de obținut, dar tranziția de la monitorizarea manuală a inventarului la automatizarea tuturor procedurilor poate lua ceva timp. Totul depinde de disponibilitatea de a implementa tehnologia și aplicațiile digitale în procesele dumneavoastră de afaceri. 

Imaginea poate fi descărcată de aici.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5