Record de infectări cu noul coronavirus - 23 cazuri noi!

 Până astăzi, 4 septembrie, pe teritoriul judeţului nostru, au fost confirmate 1212 de  cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Faţă de joi, sunt 23 de cazuri noi, record pentru Bistriţa-Năsăud. Joi, au fost efectuate 458 teste , şi anume 177 efectuate la Spitalul Județean de Urgență Bistrița, restul la Cluj-Napoca și laboratoare private.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 2 persoane au fost reconfirmate pozitiv. 

Cu o rată de îmbolnăvire de 4.23 de cazuri la mia de locuitori, Bistriţa-Năsăud se află pe locul 19 la nivel naţional. 

Din fericire, sunte peste  1001 de persoane externate, dintre care 690 externate vindecate și 311 externate la cerere. Din păcate, sunt înregistrate 87 decese. În Bistriţa-Năsăud, sunt 39 persoane izolate şi  420 persoane în carantină. 

***

• Până în prezent, 60 cadre medicale (18 medici, 42 asistenți) și 23 persoane parte din personalul auxiliar (infirmiere, brancardieri) și un angajat din cadrul personalului suport au fost confirmate cu Coronavirus. Dintre acestea, 76 au fost externate.

• Printre pacienții confirmați cu Coronavirus se află șase beneficiari și o infirmieră de la un alt centru de asistență pentru vârstnici din județul Bistrița-Năsăud.

• Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 11 beneficiari ai unui centru de recuperare din județul Bistrița-Năsăud.

• Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află un beneficiar minor din cadrul Serviciului Social al DGASPC Bistrița-Năsăud.

• Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află o asistentă de la un centru medico-social din județul Bistrița-Năsăud.

• 89 persoane confirmate cu Coronavirus sunt angajați ai unor agenți economici din județ. Dintre acestea, 43 au fost externate.

• Șapte persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus sunt pacienți ai unui centru de dializă din județ. Trei au fost declarate vindecate.

 

__________________

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5