Rectificare bugetară aprobată de Consiliul Judeţean. Bani pentru salarii la DGASPC B-N

Consiliul Judeţean, reunit luni în şedinţa de îndată, a aprobat rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli a judeţului Bistriţa-Năsăud pe anul 2017 şi a estimărilor pe anii 2018-2020 şi rectificarea bugetului de cheltuieli al Direcţiei Judeţene de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bistriţa-Năsăud pe anul 2017.

          Demersul vine pe fondul aprobării OUG 63/2017 privind rectificarea bugetului de stat pe anul 2017, prin care judeţului Bistriţa-Năsăud i-a fost repartizată suma de 3,714 milioane lei pentru finanţarea unor cheltuieli descentralizate la nivelul judeţului, şi anume susţinerea sistemului de protecţie a copilului cu suma de 1,202 milioane lei, susţinerea centrelor de asistenţă socială a persoanelor cu handicap cu suma de 1,67 milioane lei şi Programul pentru şcoli a României cu suma de 1,245 milioane lei. La aceste sume s-au adăugat alte trasferuri din bugetul judeţului, astfel că finalmente, bugetul DGASPC B-N a fost majorat cu 6,371 miloane lei, din care 5,771 milioane lei reprezintă cheltuieli de personal, iar 600 mii lei merg spre secţiunea de funcţionare, la „bunuri şi servicii”.

          Potrivit directorului econimic Teofil Cioarba, sumele alocate acoperă cheltuielile de personal de la DGASPC B-N pentru maximum două luni şi jumătate. Este vorba despre 602 angajaţi, dintre care 136 asistenţă maternali. Pentru lunile următoare, până la finalul anului, se vor căuta soluţii, atât la nivel local, cât şi în plan naţional, printr-o posibilă rectificare a bugetului de stat.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5