Reguli de aur pentru alcatuirea unui meniu de restaurant

Sunteti de acord sau nu, majoritatea studiilor efectuate in segmentul gastronomic au demonstrat faptul ca meniul restaurantului poseda o influenta covarsitoare in succesul afacerii respective, pornind de la continutul sau si terminand cu design-ul pe care il propune potentialului client. Avand in vedere ponderea semnificativa a acestui detaliu, ne-am gandit sa va impartasim cele cinci  reguli de aur care va pot ajuta sa atingenti culmile succesului culinar, transformandu-va ambientul gastronomic intr-un restaurant de referinta pentru mediul autohton.

Echilibru intre originalitate si clasicism

Dorinta fiecarei persoane care calca pragul unui restaurant Ploiesti cu traditie este aceea de a indentifica in paginile meniului sau preparate unice, gata sa stimuleze intreaga paleta a simturilor gustative, dar si feluri de mancare traditionale, precum clasicele sarmalute in foi de varza pe un pat regesc de mamaliga si smantana cremoasa. Asadar, optati pentru un echilibru gastronomic, incercand sa aduceti clientului deopotriva preparate originale, dar si repere culinare din bucataria traditionala sau internationala.

Stabilirea corecta a preturilor

Asa cum va imaginati, meniul restaurantului intruchipeaza cartea sa de vizita, iar din aceasta cauza tarifele pe care le propune publicului autohton trebuie sa fie in conformitate cu ambientul localului, cu exclusivitatea ingredientelor utilizate pentru pregatirea deliciilor culinare, dar si cu eleganta personalului care se ocupa de servirea clientilor. Astfel, daca in al vostru restaurant predomina conceptul de mancare satioasa la un tarif "low - cost", atunci preturile din meniu trebuie sa se adreseze tuturor bugetelor disponibile. La polul opus, daca oferiti exclusivitate si maiestrie culinara, atunci puteti alege sa stabiliti preturi ceva mai piperate pentru exponatele gastronomice din meniu.

Un format usor de citit

Chiar daca ambientul se individualizeaza prin decorul sau atipic, prin mobilierul de epoca sau prin intermediul fundalului muzical aparte, meniul trebuie sa ramana un instrument accesibil pentru clienti, motiv pentru care va recomandam abordarea unui format usor de inteles de catre orice client. Jargonul culinar este tot mai proliferat in industria gastronomica romaneasca, insa nu reprezinta de cele mai multe ori o placere pentru invitatul de la masa, caci acesta intampina dificultati in alegerea preparatului mult visat, dificultate ce rezida intocmai in denumirile pretentioase existente in meniu. De asemenea, chiar daca tentatia de a oferi o selectie impresionanta de preparate atinge cote maxime, trebuie sa invatati gusturile clientilor si sa optati pentru o paleta ceva mai restransa, asta in cazul in care doriti sa evitati pe cat posibil debarasarea de resturi la finele unei zile obisnuite.

Actualizarea sa periodica

Exceptand faptul ca devine important sa va surprindeti clientii din cand in cand, actualizarea meniului intruchipeaza o sarcina organizatorica demna sa va ajute sa va clarificati nelamuririle din bucatarie, stabilind care sunt preparatele ce se vand excelent, dar si felurile de mancare pe care le puteti exclude cu usurinta din meniu. Intr-adevar, exista delicii gastronomice care, pur si simplu, nu prind la public sau nu sunt solicitate in anumite perioade ale anului. In plus, va puteti actualiza si lista de preturi cu aceasta ocazie, rescriind intreg meniul.  

Sectiuni personalizate pentru evenimente speciale

Oferirea meniurilor speciale este o tactica menita sa va imbunatateasca baza de clienti deja existenta, dar si sa va scoata din impas in momentul in care planul financiar nu este caracterizat de o panta ascendenta. Fie ca le alcatuiti in luna Martie, oferindu-le in cadrul petrecerilor de Martisor sau de 8 Martie, fie ca alegeti sa le puneti in aplicare in perioada sarbatorilor, meniurile de sarbatoare cu pret fix sunt o sursa ideala de venit, dar si o metoda ingenioasa de marketing ce o sa va propulseze restaurantul in lumina reflectoarelor.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5