Remedii naturale pentru memorie si concentrare maxima

Emotiile si eforturile intelectuale sustinute de catre elevi sau studenti in perioada scolara sau universitara, cat si a tezelor, examenelor, sesiunii, poate duce la dificultati de mentinere a atentiei.

Acestea, in timp, se concretizeaza prin scaderea puterii de concentrare si diminuarea capacitatii de memorare. In astfel de cazuri, pentru a face fata cu brio perioadelor de stres, dar si pentru mentinerea concentrarii pe intreg anul scolar sau universitar, este recomandata cura cu laptisor de matca. Acesta are puterea de a imbunatati capacitatea de concentrare si ajuta de asemenea la eliminarea stresului, a oboselii sau a insomniei, acolo unde este cazul.

Cercetarile derulate de-a lungul anilor de specialisti in domeniu au demonstrat faptul ca unele produse ale albinelor sunt extrem de eficiente in buna functionare a creierului, cu atat mai mult in perioadele solicitante, cu volum intens de activitate. Datorita substantelor nutritive din compozitie, acestea ajuta organismul in reglarea reactiilor biologice si ajuta pe de alta parte la imbunatatirea starii fizice si intelectuale. Sistemul nervos si circulatia sanguina sunt stimulate in mod natural, iar astfel sistemul imunitar este intarit.

 

Ce face ca produsele apicole sa fie atat de recomandate si apreciate?

Capacitatea redusa de concentrare este o problema grava, care aduce dupa sine efecte negative pe termen lung. Atat elevii, cat si studentii, sunt de multe ori distrasi de la studiu, iar in unele cazuri acestia constata la finalul lecturii ca nu au reusit sa retina mai nimic din ceea ce au invatat. De asemenea, cauta tot felul de activitati care sa le ocupe timpul, invatatul fiind pus in plan secund.

Prin continutul ridicat in oligoelemente esentiale precum fosfor sau magneziu, cat si a vitaminelor si aminoacizilor, laptisorul de matca devine un supliment natural perfect pentru antrenarea memoriei. Acesta s-a dovedit de-a lungul anilor foarte eficient in imbunatatirea memoriei si in cresterea randamentului, numerosi elevi si studenti recunoscandu-i meritele.

Fiind una dintre singurele surse naturale de acetilcolina, laptisorul de matca ajuta in acest fel la o functionare cerebrala optima si imbunatateste considerabil capacitatea de concentrare. Mai mult decat atat, este dovedit stiintific faptul ca acesta are un rol extrem de important in dezvoltarea si buna functionare a sistemului nervos. Pe langa continutul bogat de vitamine, minerale, aminoacizi si enzime, intalnim in compozitia sa si acidul 10-HDA, acid cu rol important in dezvoltarea neuronala. Acest lucru mai contribuie si la refacerea sinapselor si a celulelor nervoase.

Emotiile si oboseala pot duce la stres, la stari de agitatie severa sau chiar la irascibilitate. De astfel, unele persoane se pot confrunta din aceasta cauza si cu insomnii, atacuri de panica sau stari anxioase. Consumand laptisorul in forma sa pura, datorita continutului de niacina si piridoxina, stresul este diminuat treptat, pana la eliminare completa. Ambii compusi sunt calmante naturale cu eficienta maxima, care trateaza fara a da dependenta. In locul stresului si a oboselii se instaleaza o stare generala de bine, rezistenta la oboseala creste, iar performantele intelectuale sunt amplificate. De asemenea, este instalata o stare mentala mult mai buna, care se pastreaza pe o perioada lunga de timp.

Pentru a ne bucura de mai multe efecte pozitive, putem crea un amestec care sa contina si alte produse apicole, precum miere, propolis sau polen. Putem crea in acest fel un tonic, un mix de vitamine si minerale pe care sa le consumam zilnic, pentru 30 de zile.

In cazul adultilor se recomanda administrarea de doua ori pe zi, de preferat dimineata si la pranz, cu cel putin 30 de minute inainte de masă.

In cazul copiilor este suficienta o singura administrare pe zi, dimineata. Se recomanda repetarea curei ori de cate ori este nevoie. Tonicul obtinut poate fi consumat ca atare sau poate fi amestecat cu putina apa. Pe langa produsele albinelor care pot crea tonicul, se poate adauga si ginsengul, supliment supranumit si „radacina vietii”, datorita multiplelor beneficii pe care la are asupra organismului.

Chiar daca unele perioade sunt mai stresante pentru noi, cu produsele potrivite putem face fata stresului, iar starea de bine si energia pot creste vizibil. Avantajul suprem este acela ca sunt 100% naturale, putand fi astfel consumate cu incredere de toti membrii familiei, indiferent de varsta.

In acest fel avem alaturi un aliat de nadejde, cat si un substituient al pastilelor consumate drept suplimente alimentare si stimulente pentru memorie.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5