Remiza din ultimele secunde…

Sâmbătă, 23 august bistriţenii au ieşit la iarbă verde, ca pe vremea lui nea Nicu…doar că la iarba lui nea Jean…de pe Gloria. Conducerea clubului a “săltat” urgent preţul biletelor la 50 ron, profitând de transmiterea meciului pe GSP TV, post care nu emite pe reţeaua de cablu locală. Au plătit si copiii biletul, că doar e echipă tare, de ligă... a campionilor Ligă, nu a lui Mitică !!!

La sfatul omului cu banii, Marius Lăcătuş a început meciul fără titularii de bază, odihnindu-i pentru meciul cu Galatasaray de miercuri.

Mister Becali a declarat că nu-l interesează meciul cu Gloria; nici nu a venit la Bistriţa …păcat, mai făceau cerşetorii un ban cinstit, că “e de unde”! Iar noi, cei de rând măcar vedeam cum arată un Maybach, că de “chiu şapte” ne-am săturat…

Revenind la subiect…

Gloria înscrie în debut, prin Borbely cu un şut puternic pe colţul scurt, lăsat descoperit de Zapata (min 4).

Strategia lui Sabău începe să funcţioneze, prin atacanţii Coroian si Borbely, punând presiune pe poarta Stelei. Cei doi iniţiază un contraatac şi puteau înscrie al doilea gol dar reţine în ultimul moment portarul advers (min 27).

Atacanţii Stelei sunt lipsiţi de inspiraţie, aruncând mingi în careu de pe ambele flancuri. Steliştii simt nesiguranţa fundasilor bistriţeni de a prelua sau respinge mingile insistând pe tot parcursul meciului cu centrări în zona careului.

În urma unei astfel de centrări, Bogdan Stancu egalează, profitând şi de intrarea ezitantă a lui Albuţ. La pauza scorul este 1-1.

În repriza secundă, tehnicianul Gloriei îl introduce pe Hora, jucător de perspectivă, transferat de la UTA, o mare speranţă a echipei. Menţinem atacul…

Intrarea lui Radoi (min 50) este aplaudată de spectatorii Gloriei.

Astfel, steliştii obţin forţă ofensivă şi insistă pe partea stângă, unde Vagner a avut câteva greşeli. In minutul 57 este introdus si Dayro Moreno, înlocuindu-l pe Arturo. Antrenorul Gloriei îl schimbă pe Coroian, cu Sabou, alt vârf spectaculos.

În minutul 61 are loc o fază controversată, Hora fiind lovit în careu de Toja, fază la care se putea da penalty. Arbitrul Balaj nu observă, jocul continuă. Steliştii forţează desprinderea, printr-un pressing constant, dar rămân descoperiţi în apărare; Hora este angajat în adâncime, îl depăşeşte pe Ghionea şi îl execută pe Zapata cu un şut plasat din careu (min 73). Gloria preia conducerea cu 2-1.

Jucătorii de creaţie ai Stelei au fost anihilaţi la 25 de metri de poartă, nemaiputând să-şi evidenţieze tehnica; astfel steliştii lansează mingi înalte, fiind presaţi şi de timp. În minutele de prelungire, Bogdan Stancu înscrie al doilea gol, dintre fundaşii centrali printr-un lob peste portarul bistriţean.

Partida se incheie cu scorul 2-2, Gloria scăpând victoria printre degete.

Altfel spus şi scris… Ovidiu Sabău a făcut un joc tactic sigur, însă cu o apărare vulnerabilă pe flancuri şi în jocul aerian, din păcate. A reuşit să anihileze jocul creativ al Stelei, care dispunea de un lot mult mai valoros, cu jucători tehnici, Toja, Moreno, Arturo. Atacul echipei Gloria, foarte eficient, în viteză prin Borbely şi Coroian apoi prin Hora, şi Sabou în repriza secundă. Intrarea lui Albuţ, o decizie corectă, portarul Tătăruşanu, titularul postului fiind împrumutat tocmai de la Steaua. De remarcat mentalitatea echipei şi forţa de mobilizare în meciurile de acasă.

Steaua: Zapata, Neşu, Ghionea, Tiago, Toja, Arturo, Stancu, Nicoliţă, Neaga, Rada, Baciu

Schimbări: min 50 - Rădoi (iese Rada); min 57 - Moreno, (iese Arturo);

Gloria : Albuţ ,Vagner, Frăsinescu, Moldovan, Panc, Petre, Diogo, Sebastian, Achim, Coroian, Borbely

Schimbari : la pauză Hora (iese C.Petre); min60, Sabou (iese Coroian); min 73, Velcovici (iese Diogo).

Arbitru central : Cristi Balaj

Tuşieri: Sovre Octavian şi Mudura Dorin

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5