Rentierii sunt aşteptaţi la sediul APIA

Vârstnicii care deţin calitatea de rentier agricol trebuie musai să facă un drum până la Bistriţa, mai precis până la sediul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură.

Şi asta deoarece pentru a intra în posesia sumelor cuvenite drept rentă viageră agricolă pe anul 2011, rentierii trebuie să se prezinte cu carnetele la vizat în perioada 1 martie - 31 august.

Cei în cauză trebuie să deţină carnetul de rentier agricol, în original, actul de identitate (în original şi o copie), precum şi documentul emis de o bancă comercială din care să reiasă contul bancar deschis pe numele solicitantului.

În cazul decesului rentierului agricol, renta datorată acestuia poate fi încasată de moştenitorii săi, care se vor prezenta la centrul judeţean APIA cu următoarele documente: carnetul de rentier al defunctului; certificatul de deces; certificatul de moştenitor; actul de identitate al moştenitorului; împuternicire notarială din care să reiasă acordul celorlalţi moştenitori privind solicitarea şi încasarea rentei (în cazul în care sunt mai mulţi moştenitori).

Banii vor fi viraţi beneficiarilor până pe 30 noiembrie. Rentierii care şi-au înstrăinat terenurile vor primi echivalentul a 100 de euro/hectar, iar cei care au arendat terenuri - echivalentul a 50 de euro/hectar.

În ceea ce-i priveşte pe cei din ultima categorie, renta va fi achitată numai dacă contractul de arendă a fost în vigoare pe întreg anul 2011!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5