Reparaţii în toi pe drumurile judeţene. Se circulă ceva mai bine

Preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan, a prezentat, în cadrul unei conferinţe de presă, stadiul lucrărilor derulate în cadrul Programului de întreţinere curentă pe timp de vară a drumurilor judeţene, în perioada 2013-2016. Licitaţia a fost adjudecată de firma clujeană Diferit SRL. În acest an, administraţia judeţeană dispune de un buget de 2,665 milioane lei lei.
„Prin metoda de asfaltare a fost deja finalizat DJ 170, care pleacă de la Reteag, prin Ciceu Giurgeşti, la Negrileşti. În momentul de faţă, se află în lucru şi au fost realizate în pondere de 50%, tronsoanele de pe DJ 172 B - Rebrişoara - Rebra - Parva; de pe DJ 172 D Ilva Mică - Poiana Ilvei - Măgura Ilvei - Ilva Mare - Lunca Ilvei. Sunt ample reparaţii la acest drum, care nu a mai fost reparat de ani de zile, care arăta ca după război, necesitând un volum mare de muncă şi de materiele. De asemenea, se află în lucru şi DJ 171 Uriu (DN17) - Ilişua - Dobric - Căianu Mic - Spermezeu – Târlişua”, a declarat preşedintele CJ.
Potrivit acestuia, prin tehnica stropirilor succesive, au fost terminate reparaţiile pe DJ 172 (din DN 17) pe itinerariul Cociu - Mogoşeni - Floreşti - Nimigea de Jos - Mocod - Zagra - Poienile Zagrei şi pe DJ 173 A, de la Prundu Bârgăului (DN 17) - Bistriţa Bârgăului – spre Colonie. Prin aceeaşi metodă, în vizorul drumarilor este, în prezent, şi DJ 154 (limită judeţ Mureş- - Sărata), adică Velea Şieului.
Drumarii au intervnit şi pentru creşterea vizibilităţii în trafic, prin îndepărtarea vegetaţiei de pe marginea drumurilor. Normal, efectul a fost şi unul estetic. Astfel de lucrări au fost executate pe DJ 170, de la Reteag la Negrileşti, acum fiind în desfăşurare pe DJ 151 (limită judeţ Mureş – Bistriţa) şi pe DJ 171 (Uriu – Târlişua).

***
Drumuri modernizate între Ocniţa-Milaş şi Teaca Archiud
Preşedintele CJ BN, Emil Radu Moldovan, a menţionat că două tronsoane de drumuri judeţene vor fi modernizate, contractele de execuţie fiind semnate cu antreprenorii. Sunt începute lucrările pe DJ 173, km 54+100 - 63+300, între Ocniţa şi Milaş. Firma care şi-a adjudecat execuţia este SC LDP SA, contractul având o valoare de 5.382.873 lei. SC Construct Perom Bistriţa va moderniza DJ 162, km 0+000 - 1+500, între Teaca şi Archiud, lucrările fiind estimate la 1.902.957 lei.
Tot în acest an ar putea începe şi execuţia pe DJ 172, km 6+100 - 10+630, care asigură legătura între Agrişu de Sus şi DN 17. În prezent, ofertele depuse de firmele de construcţii sunt în evaluare, sperându-se ca această licitaţie să „scape” de contestaţii.

Altfel, în ultima perioadă, Consiliul Judeţean a efectuat recepţia la terminarea lucrărilor la trei poduri - la Monor, Mintiu (Nimigea) şi Poienile Zagrei - de pe drumurile judeţene, a căror execuţie a costat circa 2 milioane lei.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5