Respect ! Părintele Vasile Rus, împreună cu tineri vărăreni, au curăţat cimitirul unde-şi dorm somnul de veci străbunii satului

Într-o perioadă în care multe din cimitirele din judeţ sunt pline de buruieni, nemaiexistând acel cult de cinstire al locului unde îşi odihnesc somnul de veci înaintaşii noştri, puţine sunt exemplele în care preotul se implică, împreună cu comunitatea, în pregătirea pentru Luminaţie.
De obicei, cimitirele din judeţul nostru sunt ale nimănui, fiecare dintre noi îşi îngrijeşte mormintele celor plecaţi în eternitate, însă spaţiul dintre morminte, aleile rămân necosite.
Un exemplu precum cel de la Nepos este o raritate, din păcate, pentru judeţul nostru. Părintele Vasile Rus a luat cositoarea şi, împreună cu aleşii locali ce reprezintă satul în Consiliul Local Feldru, dar şi cu tineri din localitate, au primenit cimitirul astfel încât slujba Luminaţiei, în care cei trecuţi la Domnul vor fi pomeniţi, să găsească cimitirul în bună rânduire. Acțiunea de ecologizare și curațire a cimitirului ortodox din Nepos s-a realizat la inițiativa Asociației Neposenilor. Au participat, pe lângă familia preotului Vasile Rus, consilierii din cadrul primăriei Feldru Someșan Paul și Salvan Ioan, precum și tineri cu dragoste și respect pentru memoria părinților Vărării. „S-a reușit pregătirea cimitirului pentru slujba Luminației fiind curățit de vegetație, iar candelele vechi au fost predate firmei Supercom în vederea reciclării. Rugăm pe Bunul Dumnezeu să primească în împărăția sa fapta cea bună care ne mângăie sufletele și ne adună comoară în cer” transmite părintele Rus.
Poate că acest exemplu va fi urmat şi de alţi preoţi pentru că cimitirul ar trebui să fie pentru noi un spaţiu al sacralităţii în care ne întâlnim cu cei dragi nouă, fiind şi o oglindă a respectului pe care-l avem pentru înaintaşi.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5