Reuniunea Corală de muzică religioasă „Bartolomeu Anania”

Ediţia a VII-a, la Palatul Culturii

Palatul Culturii Bistriţa a organizat, în perioada 11-12 iunie 2016, a VII-a ediţie a Reuniunii Corale de muzică religioasă „Bartolomeu Anania”.
Evenimentul coral a debutat sâmbătă, în eleganta sală de spectacole a noului Palat al Culturii din Bistriţa, cu deschiderea festivă şi concerte ale formaţiilor corale participante.
Cuvinte de salut şi de binecuvântare au transmis, unei săli arhipline, directorul Palatului Culturii, prof. dr. Dorel Cosma, PC protopop ortodox Alexandru Vidican, protopop greco-catolic Ioan Frişan şi PC preot profesor Nicolae Feier.
A urmat apoi un regal coral de muzică religioasă prezentat, cu emoţie şi profesionalism, de Doris Gîţa şi Mihai Berbunschi, care au oferit dirijorilor şi fiecărei formaţii câte o Diplomă de Onoare şi un cadou simbolic din partea organizatorilor.
Pe scena generoasă şi modernă, multifuncţională a Palatului Culturii au concertat formaţii corale, cu premii şi participări naţionale şi internaţionale: Corul Bărbătesc din Finteuşu Mare – Maramureş, Corala „A. Mureşanu” din Bistriţa, „Corala „Doina” din Hunedoara, Camerata Academica „Porolisenssis” din Zalău, Corala „Coroana” Bistriţa, Corul „Viva la Musica” din Cluj-Napoca, Corul de cameră „Appassionata”, Orchestra Liceului „S. Toduţă” Cluj-Napoca, Grupul vocal bărbătesc „Craii Măgurii” din Bucea – Cluj, Corala „Sanctus Spiritus” din Bistriţa.
În a doua zi a Reuniunii corale de muzică religioasă „Bartolomeu Anania”, ediţia a VII-a, Bistriţa, formaţiile participante au concertat, după slujba religioasă de duminică, în bisericile de diferite rituri, într-o frăţietate şi armonie ecumenică, europeană, din Bistriţa.
Să mai remarcăm prezenţa la festivalului coral a artiştilor Iulia Merca, Daniela Păcurar, Adina Mureşan, Dan Hordean şi Cristian Mogoşan.
Credincioşii din Bistriţa, şi nu numai, au putut asculta, două zile, muzica parcă coborâtă din Rai, din Cerul Divin!

Comentarii

15/06/16 10:48
un fan al corul...

La acest festival a participat si corul Laudatio din Nasaud domnule Milos daca ai ceva cu Nasaudenii nu e bine asteptam scuzele de vigoare.

15/06/16 10:49
un fan al corul...

La acest festival a participat si corul Laudatio din Nasaud domnule Milos daca ai ceva cu Nasaudenii nu e bine asteptam scuzele de vigoare.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5