Revizia auto: ce presupune si cand trebuie facuta

Revizia auto periodica se refera la verificarile de rutina pe care orice sofer trebuie sa le faca, pentru a se asigura ca totul functioneaza asa cum trebuie.

Cel mai recomandat este ca revizia sa aiba loc intr-un service auto si sa fie facuta de profesionisti, care pot depista orice problema rapid. Este posibil ca unele piese sa trebuiasca inlocuite, iar daca vrei sa faci economie, le poti cauta pe site-uri de dezmembrari auto, pentru ca vei avea supriza sa descoperi multe dintre ele in stare foarte buna! Fiecare producator indica care este frecventa cu care trebuie facute reviziile periodice pentru orice model de masina, insa daca tu consideri ca trebuie sa apelezi la aceste servicii mai des decat atat, nu este nicio problema. De asemenea, cel mai bine este ca inaintea unei plecari la drum lung sa te asiguri ca vehiculul functioneaza la capacitate maxima, in cele mai bune conditii de siguranta!

Descopera care sunt operatiunile care au loc in timpul reviziei

  • Schimbarea filtrelor

Este important ca filtrele masinii sa fie inlocuite, pentru ca acestea opresc impuritatile inainte de a ajunge sa afecteze buna functionare a masinii. Asadar, schimbarea filtrelor de ulei, de aer, de polen si de carburant este o operatiune care trebuie sa aiba loc in timpul reviziei periodice.

  • Schimbarea uleiului, a lichidului de frana si a antigelului

Aici, este bine sa te asiguri ca cei de la service inlocuiesc total uleiul pe care il ai in prezent, si nu doar completeaza cu unul nou pentru a ajunge la nivelul ideal. Pe langa uleiul de motor, pot fi schimbate uleiul pentru servodirectie si cel de la cutia de viteze. De asemenea, lichidul de frana si antigelul sunt necesare pentru functionarea corecta a masinii

  • Verificarea placutelor de frana si a capacitatii de franare

Niciun automobil nu poate fi utilizat fara un sistem de franare bine pus la punct. De aceea, la revizia periodica, mecanicul trebuie sa testeze capacitatea de franare si daca aceasta este corecta din punct de vedere tehnic si sa verifice daca placutele de frana au urme de uzura sau sunt, in continuare, in stare buna.

  • Sistemul de climatizare

Pentru confortul tau, acesta trebuie sa functioneze foarte bine. Este posibil sa fie nevoie de incarcare cu freon, daca a fost consumat. In plus, este indicata curatarea sistemului in cazul in care exista un miros neplacut sau o data pe an.

Pe langa acestea, mecanicul va face o serie de alte verificari necesare:

  • Inspectarea vizuala a exteriorului masinii, dar si a motorului
  • Articulatiile masinii
  • Geometria rotilor si unghiul de fuga
  • Farurile si alte semnale luminoase
  • Indicatorii din bord

Acestea sunt operatiunile necesare in timpul reviziei auto periodice. In cazul in care observi orice problema sau schimbare in ceea ce priveste modul de functionare al masinii, chiar daca este doar un sunet mai ciudat, trebuie sa ii comunici acest lucru mecanicului. In acest fel, specialistul poate executa verificari suplimentare!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5