Riduri de expresie: de ce apar și cum le putem trata

Timpul își poate lăsa amprenta asupra chipului nostru sub forma unor riduri și linii fine, lucru care poate deveni ușor deranjant. Printre primele semne care își pot face apariția se numără ridurile de expresie. Pentru a le face față mai bine și a păstra aspectul tânăr al pielii tale, este important să te documentezi despre felul în care se formează aceste riduri, dar și despre ce poți face pentru a le preveni și a contribui la reducerea lor.

Ce sunt ridurile de expresie și cum se formează?

Ridurile de expresie sunt acele linii care se formează la nivelul tenului în urma anumitor expresii faciale, cum ar fi zâmbetul, râsul sau încruntatul. De obicei, pielea revine la normal imediat după încetarea expresiilor. Însă, cu timpul, aceste linii se adâncesc și încep să devină vizibile și atunci când mușchii sunt în repaus. Cel mai frecvent, aceste riduri apar între sprâncene, pe frunte și în jurul buzelor. Momentul în care ele încep să fie vizibile diferă de la persoană la persoană, însă primele se pot observa după 25-30 de ani.

Factori care contribuie la apariția ridurilor de expresie

Cauza efectivă a apariției acestor riduri de expresie este slăbirea elasticității pielii și pierderea de colagen, fenomene care apar odată cu înaintarea în vârstă. Așadar, putem spune că principalul factor implicat este procesul natural de îmbătrânire. Însă, mulți alți factori pot accelera formarea acestor linii. Și moștenirea genetică este un factor foarte important, anumite persoane fiind predispuse la o apariție prematură a ridurilor.

Desigur, principalul factor este reprezentat de mișcările repetitive. Cu cât mușchii feței din zona frunții și buzelor se contractă, cu atât pielea începe treptat să se lase, iar ridurile se adâncesc. Așadar, de multe ori, sunt implicați factori asupra cărora nu avem foarte mult control. Din fericire, există și factori ce pot fi controlați.

O îngrijire necorespunzătoare a pielii, în special o lipsă a hidratării, poate cauza formarea ridurilor de expresie. Expunerea la soare fără protecție adecvată este și ea extrem de nocivă pentru sănătatea pielii, fiind o principală cauză a îmbătrânirii premature și a deteriorării celulelor cutanate. Stilul de viață joacă și el un rol important. Cu cât este mai puțin echilibrat și cu cât sunt prezente mai multe obiceiuri vicioase (de exemplu fumatul), cu atât cresc șansele de formare a ridurilor de expresie la o vârstă mai fragedă.

Cum poți contribui la reducerea ridurilor de expresie?

Odată ce ai observat prezența acestor linii deranjante, poți lua câteva măsuri pentru a contribui la îmbunătățirea aspectului pielii și a ajuta la estomparea lor. În primul rând, este important să abordezi o rutină anti-aging de îngrijire. Aceasta ar trebui să conțină produse cu ingrediente speciale, care să stimuleze producția de colagen și să favorizeze estomparea ridurilor. Poți încerca produse antirid și fermitate Liftactiv sau alte game cu ingrediente active împotriva îmbătrânirii.

Asigură-te că respecți fiecare etapă din rutina de îngrijire zilnică recomandată. Aceasta ar trebui să constea în curățare de două ori pe zi, folosind produse delicate, precum și hidratarea. Nu omite niciodată hidratarea, deoarece pielea deshidratată este mult mai predispusă la formarea prematură a ridurilor. Săptămânal, ar trebui să realizezi și exfolierea pielii, pentru a îndepărta stratul de celule moarte de la suprafață. Astfel, poți contribui la estomparea ridurilor superficiale și a liniilor de expresie.

Un alt lucru pe care ar trebui să îl încerci este și masajul facial, precum și exercițiile repetate ale mușchilor feței. Acestea stimulează circulația sanguină de la nivelul feței, dar ajută și la întărirea musculaturii din zonele des afectate.

Prevenirea ridurilor de expresie

Prevenirea ridurilor de expresie poate fi realizată prin adoptarea unor obiceiuri sănătoase și prin respectarea unor reguli simple. Protecția solară este esențială, deoarece razele UV au un efect dăunător asupra pielii și pot accelera procesul de îmbătrânire. O expunere prelungită la soare fără protecție poate cauza riduri premature și alte probleme ale pielii. Prin urmare, este important să aplici un produs cu factor de protecție solară (SPF) de cel puțin 30 înainte de a ieși din casă și să eviți expunerea directă la soare în timpul orelor de vârf.

În plus, hidratarea regulată a pielii poate ajuta la prevenirea ridurilor de expresie. O piele bine hidratată este mai elastică și mai puțin susceptibilă la riduri. Prin urmare, este important să bei suficientă apă zilnic și să aplici regulat o cremă hidratantă potrivită tipului tău de piele. Nu neglija nici stilul de viață, deoarece o dietă sănătoasă și activitatea fizică sunt extrem de importante. Apelează la masaj facial și exerciții ale feței încă de dinainte de apariția ridurilor de expresie, deoarece mușchii faciali vor deveni mai fermi și tenul își va păstra aspectul tânăr mai mult timp.

Ține cont de toate aceste sfaturi și, astfel, tenul tău se va păstra mai uniform și mai luminos. Asigură-te că adopți o îngrijire antirid, că folosești produse potrivite tipului tău de ten și că ai grijă de tine.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5