Robert Sighiartău cere discuţii consensuale cu parlamentarii Puterii pe două proiecte: drum expres Bistriţa – Cluj şi tronsonul Măgura Ilvei – Lunca Ilvei

Cele două amendamente depuse de deputatul liberal Robert Sighiartău la Legea bugetului de stat pe anul 2017 au fost respinse în plen. Este vorba despre demararea documentaţiilor tehnice pentru drumul expres Bistriţa – Cluj-Napoca şi alocarea de fonduri pentru tronsonul 5 a DJ 172 E , Măgura Ilvei – Lunca Ilvei.
„Majoritatea miniştrilor sunt din sudul României şi bineînţeles că lucrurl acesta s-a reflectat în investiţiile pe care Guvernul PSD le are în vedere şi pe partea de infrastructură, dart şi în alte domenii. În obiectivele de investiţii pe care Ministerul Transporturilor le are n-o să vedem absolut nimic ce ţine de judeţul Bistriţa-Năsăud şi de Cluj, în afară de acea autostradă care trebuie continuată. Am venit cu un amendament care, din punctul meu de vedere, pe termen mediu şi lung este extrem de important şi este realizabil, nu ficţiune, un drum expres, rapid către Cluj. Având în vedere că în Masterplan nu avem inclusă nicio autostradă care să treacă prin judeţul Bistriţa-Năsăud, trebuie să ne legăm de un pol economic, iar metropola economică este Clujul. (...) O să-i rog şi pe colegii mei de la PSD, eu am vorbit şi cu ministrul Transporturilor, poate avem ocazia la rectificări, pentru că nu este o sumă foarte mare, un milion de lei, să alocăm pentru un studiu de fezabilitate, iar apoi să demarăm investiţia. Ştim ce se întâmplă şi la Beclean, ar trebui făcută cu prioritate o centură”, a declarat Robert Sighiartău.
Deputatul PNL, fost consilier judeţean, a solicitat finanţare şi pentru lotul 5 din proiectul „Poarta Transilvaniei”, Măgura Ilvei – Lunca Ilvei. Sighiartău a menţionat că este nevoie de „discuţii consensuale”, pe viitor.
În context, parlamentarul PNL, membru a Comisiei de buget-finanţe, a precizat că bugetul este unul nerealist, asta pentru că se bazează pe creştere de 5,2%, agenţiile de rating şi Banca Mondială prognozând maxim 4%. În opinia sa, veniturile sunt supraevaluate, asta pentru că TVA a scăzut la 19%, a fost scoasă supraacciza şi taxa pe stâlp, iar firmele, la primul control, vor fi doar avertizate, iar ulterior sancţionate. Robert Sighiartău a declarat că mai multe instituţii s-au plâns de bugetul alocat, iar în ceea ce priveşte Ministerul Justiţiei, nu au fost alocaţi bani pentru investiţii în penitenciare.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5