Rock-ul a pus stăpânire pe Vama veche

„Gala rockului bistriţean” - ediţia a opta, s-a derulat la terasa „Vama veche”. Asociaţia culturală Prefix 990, prin cunoscutul solist Gabriel Cociş, a reuşit, şi de această dată, să creeze un eveniment pe placul iubitorilor muzicii rock, prezenţi în număr destul de mare pentru a asculta muzică de calitate.
All for one, Gravity, Prefix 990, She Wolf sunt trupele care au adus bucurie pentru câteva ore într-un eveniment în care muzica a fost stăpână.
Trupa ce a iniţiat festivalul, Grupul rock Prefix 990 a luat fiinţă în anul 1981 la iniţiativa profesorului Gabi Sfechiş. Numele trupei foarte sugestiv, provine de la prefixul telefonic pentru Bistriţa la acea vreme. Un an mai târziu se alătură solistul vocal Gabriel Cociş. Dintre piesele pe care le cantau la acea vreme şi pe care le-au imprimat amintim: Pământ cu flori, Frunze îngălbenite, Planeta verde, Nu-i decât rock and roll, piesa care a urcat pe locuri fruntaşe în topurile de specialitate. Aşa cum spune motto-ul trupei: "Muzica noastră nu e rea, nu e bună, ci este aşa cum suntem noi", muzica rock este un gen muzical cu o istorie bogată la fel cum se desprinde şi din destinul acestei trupe bistriţene, un destin care sperăm să continue mulţi ani de aici înainte. La Bistriţa se cântă şi muzică rock.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5