România europeană a Corinei Creţu

Eurocandidatul PSD Corina Creţu a fost prezentă, ieri la Bistriţa, în campanie electorală şi într-un turneu de promovare al cărţii „România Europeană”. În cadrul unei conferinţe de presă, Corinţa Creţu a vorbit despre importanţa alegerilor europarlamentare, precizând că 60% din legislaţia României se decide la Bruxelles.

„Este un moment istoric pentru România. Este prima dată când România trimite europarlamentari pentru un mandat întreg. Trebuie să îii convingem pe oameni că România are două capitale, Bucureşti şi Bruxelles. De multe ori, este mai important ce se întâmplă la Bruxelles. Este foarte important să trimitem oameni cu experienţă, oameni capabili să stea cinci zile din cinci, acolo. Este foarte important ca oamenii să contribuie la lărgirea grupului socialiştilor europeni, grupul care întotdeauna a sprijinit România”, a declarat eurocandidatul PSD Corina Creţu.

Fostul europarlamentar Corina Creţu consideră că actuala criză economică a determinat statele bogate din Uniunea Europeană să devină mai egoiste, atunci când se pune problema alocării unor fonduri noilor membri. Din acest motiv, Creţu apreciază că România va trebui să trimită, în acest an, în Parlamentul European, politicieni cu experienţă, care să schimbe imaginea ţării noastre peste hotare, iar oamenii ar trebui să voteze pe criterii politice, făcând referire la Grupul Socialist European (PSE), „grupul politic care a sprijinit România”.

„Participarea noastră la guvernare, deşi este riscantă şi ne costă voturi, este foarte importantă”

Dacă ceilalţi candidaţi la europarlamentare s-au plâns că, lupta pentru Parlamentul European este una apatică, şi se pune accent pe viitoarele alegeri prezidenţiale, Corina Creţu a declarat că este important pentru PSD să se gândească şi la preşedinţie.

„Nu am reuşit să profităm de această campanie pentru a aduce în atenţie temele europene. Am încercat să spunem ce trebuie să facem. Prioritatea mea este de a ridica barierele pentru românii care muncesc în străinătate. Este de datoria noastră, a Comisiei pentru ocuparea forţei de muncă şi afaceri sociale, să facem acest lucru. Pe de altă parte, pe fondul situaţiei politice din ţară, e important să ne gândim şi la preşedinţie. Noi nu avem un preşedinte în funcţiune şi e important să se afle că Mircea Geoană candidează, că noi îl susţinem(…) Participarea noastră la guvernare, deşi este riscantă şi ne costă voturi, este foarte importantă”, a concluzionat candidatul PSD Corina Creţu

„Iliescu este omul locomotivă pentru PSD”

Ca fost consilier de stat al preşedintelui Ion Iliescu, Corina Creţu l-a numit pe acesta, omul locomotivă al PSD. De asemenea, eurocandidatul PSD a profitat de prezenţa la Bistriţa, pentru a-şi face cunoscută cartea sa „România Europeană”.

„ Prin volumul meu, eu intenţionez să schimb pe plan intern imaginea politicienilor români din Parlamentul European şi să determin cetăţenii să se implice mai mult în problemele comunităţii. Cartea cuprinde toate intervenţiile mele în Parlamentul European”, a afirmat fostul europarlamentar Corina Creţu.

În finalul întâlnirii, Corina Creţu a înmânat câte o carte cu semnătura sa, jurnaliştilor şi oamenilor politici prezenţi la conferinţa de presă.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5