România îmbătrânește pe zi ce trece! Ce măsuri propune PSD pentru stimularea natalității

România îmbătrânește pe zi ce trece. Iar statul trebuie să acționeze cu legi clare! În ultimii ani, natalitatea a scăzut dramatic în România, în principal pe fondul reducerii nivelului de trai al familiilor tinere și al emigrării masive a populației active. Din ce în ce mai mulți români se gândesc de mai multe ori înainte să devină părinți. Viitorul unei țări e asigurat de copiii ei și de educația lor, iar declinul natalității înseamnă declinul României!
Din păcate, guvernele de dreapta au abordat până acum problema natalității doar la nivel declarativ. Chiar și președintele Iohannis a vorbit de la începutul primului său mandat de proiectul „România Educată”, dar nici acum, aproape de finalul celui de-al doilea mandat, nu e prezentat nimic concret, susține deputatul Bogdan Ivan.

PSD va depune o inițiativă legislativă prin care propune un prim set de măsuri de stimulare a natalității, axat pe sprijinirea familiilor cu venituri reduse, respectiv:
-Acordarea de urgență a alocației de stat pentru copii la nivelul prevăzut de Ordonanța de urgență nr. 9/2019, respectiv de 600 de lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani și 300 de lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 – 18 ani.
-Creșterea deducerilor acordate salariaților care au copii îndeosebi pentru lucrătorii cu salarii mici și medii, de până la 5.000 de lei net.
-Acordarea de tichete sociale pentru stimularea participării copiilor cu vârsta de până la 6 ani la învățământul preșcolar, public și privat, în creșe și grădinițe. Astfel, propunem acordarea unui stimulent educațional sub formă de tichete sociale în valoare de 1.000 de lei pe lună pentru copiii cu vârsta între 0 – 3 ani și de 1.500 de lei pe lună pentru copiii cu vârsta între 3 – 6 ani.

Proiectul de lege poate fi consultat în linkul https://www.psd.ro/proiecte/crestem-impreuna/

Comentarii

27/06/21 10:33
Gica Contra

Faceti-le loc de munca tinerilor si nu-i mai lasati sa plece din tzara... si nu mai este nici o scadere de " natalitate " . Ce vreti acuma... sa-i determinati sa se " impuieze pe bani " ? Cui ii trebuie copii isi face si cui nu... degaba va strofocati .

27/06/21 13:53
un cetatean

Cat timp ati construit un sistem pe baza de pile si relatii, sa nu aveti asteptari.
Tinerii nu se mai lasa batjocoriti de voi, si cei care-si doresc copii, nu pot fi cumparati cu ieftinatatile voastre. Multi au ales drumul strainatatii, unde si-au marit familia si unde vor ramane.
Treziti-va la realitate, politruci de doi bani care nu intelegeti nimic dar vorbiti intruna, vrute si nevrute!
Din pricina coruptiei dezvoltata si perfectionata de mai bine de 30 de ani de voi, din pricina minciunilor voastre, am ajuns unde-am ajuns.

28/06/21 09:20
Din cartiere

Maaa.... BAGATI ARMATA , SECTORISTII SI JANDARII ... sa patruleze cat mai ' des ' pe la cei care n-au copii ... si poate...poate... !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5