România noastră, România mea

Prof.Claudia Feldrihan

Ziua Națională a României a fost sărbătorită în acest an, la Școala Gimnazială Ștefan cel Mare din Bistrița prin activități derulate în întreg intervalul 27-29 noiembrie. Sintetizate sub sloganul România mea, care de altfel reprezintă și titlul proiectului inițiat de prof. Florina Codorean, susținută de echipa managerială (director prof. Iacob Lucica, dir. adj. Feldrihan Claudia) și consilier educativ prof. Melania Palalogos, în parteneriat cu Biblioteca Județeană Bistrița-Năsăud, acestea au antrenat toate cadrele didactice și elevii instituției.

            Concepute interdisciplinar din punct de vedere didactic, activitățile s-au finalizat cu o expoziție de desene cu această tematică, dezbateri istorice, interviuri și dramatizări. Surprinzând diferit marea unire redată grafic prin compoziții intitulate sugestiv România înainte de 1918, sau chiar Marea Unire, elevii au reușit să descifreze simbolul acesteia cu sprijinul d-nei profesoare și al instituției partenere.

            De asemenea, transpunerea literară  și muzicală a acestui moment solemn a fost abordată la nivelul activităților de la clasă, inclusiv al Clubului de lectură #Experientze care pe lângă clasicul recital de poezie a inițiat o dezbatere cu tema Marea Unire în istorie și literatură.Confluențe.

            Și pentru că un asemenea moment nu putea să prindă viață și să ne facă sufletele să vibreze  decât îmbrăcăndu-ne în  costum popular sau cel puțin în ie, școala noastră a păstrat tradiția și le-a oferit elevilor săi, ultima și cea mai importantă lecție de patriotism, exemplul.

La mulți ani, România!

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5