Rombat, Teraplast şi Dan Steel printre cele mai mari 100 companii controlate de antreprenori români

Ziarul Financiar a realizat un top al celor mai mari 100 de companii controlate de oameni de afaceri români, toate aceste societăţi având împreună peste 80.000 de angajaţi şi un business cumulat de 47 miliarde lei (11 miliarde euro), în creştere cu peste 5 miliarde de lei faţă de 2009. Clasamentul realizat de Ziarul Financiar a avut la bază bilanţurile depuse de firme la Ministerul Finanţelor Publice.

Astfel, Rombat este pe poziţia 71, cu o cifră de afaceri de 280 milioane lei în 2010, cu un profit înregistrat anul trecut de 15 milioane şi cu un număr de 665 angajaţi.

Dan Steel Group Beclean este pe locul 82, cu o cifră de afaceri de 241 milioane lei şi cu un profit de 4 milioane lei în 2010, firma al cărei acţionar majoritar este Vasile Dan figurând cu 663 angajaţi. De altfel, şi Dan Steel Group Negreşti Oaş este în Top 100.

În clasamentul realizat de Ziarul Financiar a acces şi compania Teraplast, pe locul 90, cu o cifră de afaceri de 213 milioane lei, un profit de 6 milioane lei şi un număr de 527 salariaţi. Cele mai multe acţiuni revin lui Dorel Goia şi Emanoil Viciu.

În topul anterior, doar Rombat era pe ultima poziţie, în timp ce Teraplast şi Dan Steel Group Beclean nu reuşiseră să figureze printre cele mai mari companii controlate de ...români.

Clasamentul este condus de compania Grup Servicii Petroliere controlată de omul de afaceri Gabriel Comănescu, urmată de RCS&RDS (Zoltan Teszari) şi InterAgro (Ioan Niculae).

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5