Romii se plâng că balul din Lechinţa le-a fost “confiscat” electoral de autorităţile locale

Liderul filialei judeţene a Partidei Romilor Pro-Europa, Emil Neia Lăcătuş, susţine că, deşi balul romilor din 2 februarie va fi organizat de Primăria Lechinţa, “minoritarii” nu s evor mai lăsa manipulaţi la vot doar de mâncare şi băutură.

          “Nu vreau să fiu rău, este an electoral, dar aş vrea să fac câteva precizări cu privire la comuna Lechinţa. În 2 februarie avem iarăşi balul romilor din satul Vermeş, iar anul acesta, primarul comunei Lechinţa, Romeo Florian, iar face balul gratuit, iar dă de băut, iar de mâncat. Eu am discutat cu romii, acum două săptămâni, cu colegul meu – preşedintele Partidei din Lechinţa (n.n. – consilierul local Emil Lăcătuş)  - şi spuneau oamenii că sunt nemulţumiţi, că nu se vor lăsa manipulaţi de un bal şi de un pahar de ceva pentru a primi voturi.

          La Lechinţa, domnul primar Romeo se bazează pe 1700 de voturi din partea romilor, dar aceştia sunt nemulţumiţi din cauza faptului că nu s-a făcut nimic, mai ales în Vermeş, unde infrastructura lasă de dorit. Înainte de campania eloectorală a pus nişte balast şi cu asta au rămas”, a declarat Neia Lăcătuş, în cadrul unei conferinţe de presă.

          Liderul rom a menţionat că, anul trecut, “dacă nu a fost un an electoral, domnul primar nu a mai făcut bal de 2 februarie sau în 21 septembrie, când este Târgul Lechinţei”. Neia Lăcătuş a menţionat că oamenii vor merge la bal, dar nu vor vota aşa cum crede edilul lechinţean, asta pe fondul nemulţumirilor.

          Neia Lăcătuş a precizat că primarul Romeo Florian a fost singurul reprezentant al autorităţilor locale din 15 localităţi bistriţene unde ponderea romilor este mare, care nu a dat curs invitaţiei de a participa la o şedinţă pe tema problemelor sociale cu care se confruntă aceste comunităţi.

          În completare, consilierul lechineţan Emil Lăcătuş a ţinut să menţioneaze că ani la rând, romii şi-au organizat singuri balul. “Acum, PSD a preluat năravul romilor, fac ei balurile. Romii îşi puneau mizică de care le plăcea lor. Ar fi bine să ne lase pe noi, pe romi să ne facem balurile, după tradiţiile noastre. (…) Am cumpărat 15 costume ţigăneşti, pe banii mei, am făcut Ilo Romano, acum ne-au furat şi echipa de dansuri.

          Într-un an să le dea Ciorbă, într-un an să le dea Salam. Nu e rău, o furajare pentru romi e foarte bună, stimulente, îi încolonează, îi duce la vot”, a comentat liderul rom din Lechinţa.

 Romeo Florian: Neia Lăcătuş nu a făcut nimic de când este în politică, numai gargară

          De cealaltă parte, primarul comunei Lechinţa a menţionat că într-adevăr se ocupă de organizarea balului alături de alţi sponsori, deci nu din bani publici, însă consideră că susţine continuarea unei tradiţii.

          “Neia Lăcătuş să vorbească atunci când va face ceva pentru comunitatea de romi. El a votat şi împotriva bugetului alocat Lechinţei de către Consiliul Judeţean. Eu susţin atât Balul romilor de la Lechinţa, cât şi pe cel de la Vermeş, pentru a duce mai departe o tradiţie. Şi anul trecut am făcut la fel, poate Neia nu ştie. De când e în politică, nu a făcut nimic, numai gargară”, a menţionat primarul Florian.

          Acesta a adăugat că pentru locuitorii din Vermeş , autorităţile locale au avut în vedere introducerea apei potabile, pietruirea drumului (care va fi asfaltat), reabilitarea căminului cultural etc. “Punctual, cu orice necaz au îi ajut, fie că e vorba de lemne, de ajutor social etc., atât cât îmi permite legea”, a concluzionat el.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5