De ce să faceți balul romilor abia la anul viitor, domnule primar Crețu, pentru că e an electoral?

Biroul de presă

Președintele Partidei Romilor Bistrița-Năsăud Emil Neia Lăcătuș a aflat de faptul că municipalitatea intenționează să organizeze în vara anului 2016, balul tradițional al romilor. În acest context, președintele Lăcătuș îi reproșează edilului Bistriței că își amintește de romi, doar când se apropie alegerile locale.

”Domnule primar, observ din declarațiile dumneavoastră, văd din hainele cu care v-ați afișat la festivalulul tradițiilor țigănești, că ați dori să vă identificați cu noi, cu romii, ceea nu e decât un lucru lăudabil, sigur, dacă ați face aceasta în fiecare an, nu doar în an pre-electoral. Dacă tot vă arde așa de tare de noi, de romi, dacă vă suntem așa de dragi, puteați foarte bine să alocați din bugetul pe anul în curs, o mică sumă de bani și pentru organizarea balului nostru tradițional. Nu ați făcut-o domnule primar, deși, deși, știați atât de bine cu ce probleme financiare se confruntă organizatorii balului”, spune președintele Lăcătuș.

Preşedintele Partidei Romilor Bistriţa-Năsăud ţine să îi reamintească primarului Ovidiu Teodor Creţu faptul că tradiţionalul bal al romilor nu este un eveniment organizat exclusiv de Partida Romilor, ci şi de persoane fizice sau juridice şi, care ar fi putut fi ajutate din punct de vedere logistic sau financiar.

„ Vă întreb şi mă întreb, domnule Creţu, dacă nu cumva sunteţi deja în campanie electorală? Mai mult, cred faptul că organizarea de către primărie a balului de anul viitor este o chestiune pur teoretică, deoarece, dacă nu veţi mai fi ales primar, domnule Creţu, cine ne mai organizează balul? Am convingerea că îmi veţi răspunde foarte repede la această întrebare”.

Emil Neia Lăcătuş mai susţine faptul că banii pe care municipalitatea ar vrea să îi cheltuie pe balurile romilor, ar putea fi folosiţi pentru achiziţionarea de rechizite şcolare pentru copiii romi din familiile nevoiaşe.
„ Vă spun că este o idee bună domnule primar Ovidiu Creţu, că tot se apropie deschiderea noului an şcolar. Lăsaţi-ne pe noi să ne organizăm balul, aşa cum ştim, aşa cum putem, pentru că dacă tot vorbiţi de educaţia romilor, încercaţi să şi faceţi acest lucru”, a conchis preşedintele Partidei Romilor Bistriţa-Năsăud.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5