Un nou apel de la Neia Lăcătuş: Spuneţi că sunteţi romi, nu maghiari sau români!

Liderul filialei judeţene a Partidei Romilor, Emil Neia Lăcătuş, susţine, într-un comunicat de presă, că are informaţii care arată că „un număr important de etnici romi se declară, în faţa recenzorilor, români sau maghiari”, motiv pentru care îi îndeamnă pe etnicii romi să-şi declare apartenenţa etnică adevărată.

„Apelul meu este pentru toţi romii, orice meserie aţi avea şi indiferent de şcoala pe care aţi făcut-o. Nu trebuie să vă temeţi să spuneţi că sunteţi romi, ţigani, dacă aşa le place la unii să spună şi să ne spună. Vă repet, nu aveţi nimic de pierdut dacă le spuneţi celor care vin în casele dumneavoastră pentru recensământ că sunteţi romi. Deschideţi-le uşile, deschideţi-vă inimile şi spuneţi că sunteţi romi”, transmite Neia Lăcătuş.

Potrivit acestuia, romii nu au nimic de câştigat dacă îşi declară apartenenţa la o altă etnie. „Nu vă ia nimeni nimic, dar nici nu primiţi ceva din partea celorlalţi dacă spuneţi că sunteţi români sau maghiari. Vă garantez eu, ca preşedinte al romilor din Bistriţa-Năsăud, că nicio instituţie a statului român nu vă poate încălca drepturile constituţionale, pentru că nimeni nu e mai presus de lege, indiferent de etnia din care face parte”, precizează Lăcătuş.

Finalmente, romilor bistriţeni le este făcută şi o declaraţie de dragoste din partea deputatului Nicolae Păun. „Mai am ceva de transmis şi din partea deputatului nostru, preşedintele Nicolae Păun. M-a rugat să vă spun că domnia sa vă consideră pe toţi romii din Bistriţa-Năsăud membri de onoare ai Partidei noastre, bătrâni sau tineri, femei sau bărbaţi, nici nu ştiţi cât de dragi îi sunteţi”, spune Neia Lăcătuş, făcând apel şi la cele sfinte - „Le Deulesa Anghle!” („Cu Dumnezeu mergem înainte!”).

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5